reklama 11C

Nedělní karlovarské dostihy opět se dvěma vrcholy

ikonka

Každý z uplynulých mítinků na Hipodromu Holoubek patřil mezi vrcholné události aktuální karlovarské sezóny. Ten nedělní 22. července, čtvrtý v pořadí, je svým programem následuje. Osmičce dostihů vévodí hned dva mimořádné rovinové testy…
18.07.2018 19:04  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

Na nedělním programu nebude chybět 73. OAKS HOLDINGU RABBIT CZ (Listed, 2.400m) ani tradiční 30. Lázeňská míle.

V jednoznačné převaze zahraničních importů budí pozornost Carmella (ž.P.Foret). Svůj první karlovarský start proměnila v loňské Ceně zimní královny ve druhé místo. Ve skvělých výkonech pokračuje i letos. Třetí doběhla v Jarní ceně klisen a druhá ve Velké červnové ceně. Svou třídu potvrdila čtvrtým místem v Českém derby. V osmihlavém poli je jediná, která nejen, že startovala, ale také uspěla v sezónním vrcholu klasického ročníku.

Vysoko mířit bude loňská vítězka slovenské Ceny zimní královny a ve dvou posledních startech vítězná Dylanka (B.Ferhanov). 

Na předních místech výsledkové tabule můžeme očekávat Wild Love (ž.B.Murzabayev). V Bratislavě ovládla tamní Jarní cenu klisen a po tuhém boji o hlavu doběhla druhá v Ceně Arvy.

Do konečného pořadí nejvýznamnějšího testu klasického ročníku určeného klisnám by měla promluvit tréninková kolegyně čerstvého vítěze Slovenského derby Mon Cheriho Kihnu (ž.V.Korečková). Jezdecký partner zmiňovaného derbisty Jaroslav Línek se nyní vyhoupne do sedla své svěřenkyně Makové Panenky, dcery vítězky Oaks z roku 2007 Mary Lou. Jediná česká odchovankyně v dostihu, která ovšem přijíždí jako zahraniční účastnice, zatím na svůj první letošní plný zásah čeká.

Pokud vítězka Ceny Masise i Ceny zimní královny Love Connection (ž.J.Chaloupka) chytí loňskou formu, o dotované místo by v cíli bojovat měla.

Queentera (ž.J.Verner) si zdejší dráhu vyzkoušela počátkem července, kdy v Letní ceně klisen doběhla na třetím místě. Naopak poprvé na nejzápadnější tuzemské závodiště zavítá Rabbit Havana (ž.J.Šafář). Kromě posledního neúspěšného běhání v jedničkové společnosti má na svém kontě vítězství a dvě druhá místa.

 

 

Velmi dobře obsazený je druhý z vrcholů, jubilejní 30. LÁZEŇSKÁ MÍLE (II.kat, 1.600m).

Nechybí zde její loňský vítěz Zock (ž.B.Murzabayev), stejně tak jako dvojice slovenských účastníků Connor (ž.M.Havelková) a Doremi Lafu (ž.J.Línek).

Velké šance na úspěch má letos první, druhý i třetí v cíli Master Of Gold (žk.D.Liška) nebo červnový vítěz chuchelské jedničkové Tattersalls Mile Father Frost (ž.J.Šafář). Zajímavé bude porovnání výkonnosti se soupeři s menšími zkušenostmi, jakými jsou např. Mateesek (ž.K.Hlubučková) či Private Ryan (ž.J.Chaloupka).

 

 

Početné a výkonnostně rozmanité pole jedenácti skokanů se sešlo v rámcovém překážkovém dostihu. Dostihový obojživelník Amadeon (S.Fertash) střídá úspěšně roviny s překážkami. Po dvou letošních rovinových úspěších, druhé místo v Karlovarské dvojnásobné míli nevyjímaje, bude usilovat o premiérový překážkový. První start aktuální sezóny absolvuje Napastnik (T.Boyer). Šance loňského účastníka Českého derby Palazzo Corsiniho posílí zkušený žokej Jan Faltejsek v sedle. Santos (D.Vyhnálek) si karlovarské překážky vyzkoušel před dvěma týdny, kdy doběhl jako druhý za top favoritem Linngarem. Jestli je Simon Set (am.M.Mikšovský) specialistou na mostecké profily skoků, kde stihl vyhrát letos jeden trojkový dostih, pak Holin One (ž.M.Novák) dokázala vítězstvím v minulém roce, že se jí líbí ve Varech. Sixtyseven (P.Složil ml.) na plný zásah čeká tři roky, stejně jako Yara (J.Odložil), která letos stihla dvakrát druhé místo. Zvlášť cenné je to z dvojkového dostihu v Pardubicích. Brother Grimm (ž.M.Liška) čeká na svůj první životní triumf. Mizuri (J.Spáčil), startující v barvách stáje zpěváka Václava Neckáře, absolvuje překážkový debut.

 

Program:

14.00     Cena DUX JOSEF CHEJN s.r.o. (IV.kat., 1.400m)
14.30     Cena MYDLÁŘKY BENEŠOV (III.kat.,1.400m, dvouletí)
15.00     Cena JATKY ČESKÝ BROD a.s. (III.kat.,2.000m)
15.30     30. Lázeňská míle MIKROPu ČEBÍN a.s. (II.kat.,1.600m)
16.00     73. OAKS HOLDINGU RABBIT CZ (Listed,2.400m, klisny)
16.30     Cena RENOMIA AGRO (steeplechase, III.kat.,3.700m)
17.00    Cena PRIMO Josef Chejn s.r.o. (IV.kat.,2.000m)
17.30     Cena DZS Struhařov a.s.  (V.kat.,1.600m)

 

Text a foto: Marcela Kozová




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE