reklama 11A

MČR ve všestrannosti opět na pardubickém závodišti

ikonka

Potřetí v řadě hostí pardubické dostihové závodiště Mistrovství ČR v jezdecké všestrannosti. Národní šampionát se uskuteční od 19. do 22. července. V jeden čas a na jednom místě se znovu sejdou děti i dospělí, jednotlivci i družstva…
17.07.2018 07:45  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Za krosovými tratěmi opět stojí uznávaný polský stavitel Marcin Konarski, ve spolupráci s Annou Krobotovou a Václavem Žižkou.

Do kolbišť a tratí nejnáročnějšího jezdeckého sportu by se mělo vydat na 160 jezdců a koní. Pro velký počet startujících začínají drezury už ve čtvrtek odpoledne a pokračovat budou v pátek. V sobotu na závodníky, ale i diváky, čekají atraktivní krosy v dráze Velké pardubické a v neděli po absolvování parkurů budeme znát nové mistry republiky. Na startovní listině nejvyšší soutěže seniorů by neměl chybět ani dvojnásobný vítěz pardubických šampionátů Miloslav Příhoda. „Na mistrovství jedete s určitým očekáváním. Nejenom vy, ale i spousta vašich fanoušků, kamarádů i rodina očekávají, že podáte minimálně stejný výkon jako vloni, takže obhajoba je mnohem těžší,“ přiznal už vloni Příhoda.

Od stavitelů se dají očekávat zajímavé a náročné terénní tratě s atraktivními skoky, ale také s mnoha technickými nájezdy, které prověří kvalitu koní i jezdců. Pro celkový úspěch budou klíčové také výsledky v drezurním obdélníku i v parkurech. „Kombinace těchto tří disciplín dělá z všestrannosti jeden z nejnáročnějších jezdeckých sportů. Od roku 1912 je všestrannost, neboli military, pravidelnou součástí programu olympijských her, zrodila se ale v armádních podmínkách – z potřeby testovat všestrannou způsobilost koní,“ připomíná místopředseda představenstva a výkonný ředitel Dostihového spolku a.s. Martin Korba s tím, že záštitu nad národním šampionátem opět převzalo ministerstvo obrany.

Jako všem velkým sportovním akcím bude i Mistrovství ČR ve všestrannosti předcházet slavnostní zahájení šampionátu, a to v prostorách pardubického zámku. Pro diváky je závodiště otevřeno po všechny čtyři dny soutěží, při sobotních terénních zkouškách mají možnost sledovat vývoj závodů přímo v dostihové dráze. Vstupné je zdarma.

 

Další informace na www.zavodistepardubice.cz

 

Zdroj: Tisková zpráva DS Pardubice

Foto: Petr Šedivý a archiv poadatele




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE