reklama 11D

Napínavý závěr Grand Prix Verony v sestřihu EquiTV

ikonka

Navštívili jsme s kamerami EquiTV během posledního říjnového víkendu veletrh Fieracavalli ve Veroně. Jeho součástí jsou i skokové závody Světového poháru nejvyšší úrovně CSI5*. V reportáži si připomeneme napínavý závěr hlavní soutěže Grand Prix.
03.11.2017 16:35  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 

SOUHRN ROZESKAKOVÁNÍ GP VE VERONĚ JE K ZHLÉDNUTÍ TADY

 

Sportovním vrcholem monstrózní akce Fieracavalli v italské Veroně byla Grand Prix v parkurovém skákání, která je součástí série Světového poháru Mezinárodní jezdecké federace. 

Do vrcholné soutěže s výškou překážek až do 160 centimetrů se kvalifikovalo 40 dvojic, z nichž 11 postoupilo díky bezchybnému výkonu do rozeskakování o nejvyšší příčky. 
Jako první přicházela na kolbiště k rozhodující jízdě švýcarská reprezentantka Janika Sprunger v sedle hřebce Bacardi VDL. Jezdkyně dokázala zopakovat bezchybný výkon ze základní části soutěže a s čistým kontem projela cílem v čase 39,21 sekundy. 

Do elitní jedenáctky se probojovala i čtveřice domácích účastníků, a Luigi Polesello s koněm Panama Tame okusil jako první atmosféru bouřící arény. Naděje na vysoké umístění mu však zhatily hned dvě chyby a Ital skončil nakonec desátý. Španěl Eduardo Alvarez Aznar podával během veronského mítinku velmi dobré výkony, které potvrdil v nedělní Grand Prix. Patřil rovněž mezi účastníky rozeskakování. V něm se s valachem Rokfellerem de Pleville Bois Mer dopustil jednoho zaváhání, takže ani on nemohl pomýšlet na nejvyšší příčku. V konečném součtu stačil jeho výsledek na osmé místo.

Další z italských skokanů Emilio Bicocchi sedlal valacha jménem Sassicaia Ares. Ovšem ke zklamání diváků celkem dvakrát chyboval a dojel devátý. Irovi Cianovi O´Connorovi se jeho vystoupení se Skyhorse napodruhé příliš nevydařilo. Dvojnásobný medailista z letošního evropského šampionátu dovezl 10 trestných bodů a výsledkovou listinu rozeskakování uzavřel. Rozhodující jízdu za sebou mělo již pět dvojic a v čele se držela stále Janika Sprunger.

Nic na tom nezměnil ani výsledek francouzské dvojice Pénélope Leprevost a Vagabond de la Pomme, která s jedním zaváháním obsadila konečnou sedmou příčku. Další z diváky hlasitě podporovaných domácích jezdců Lorenzo de Luca dokázal Švýcarku odsunout z průběžné první příčky. Se svou stájovou jedničkou a momentálně nejlepším parkurovým hřebcem světa Halifaxem van het Kluizebos předvedl velmi rychlou a čistou jízdu a s časem rovných 38 sekund se ujal vedení. Radost mu však nevydržela dlouho. Belgičan Pieter Devos totiž s valachem Apartem rovněž nezaváhal, navíc byl jeho čas téměř o sekundu lepší, a tak se jméno na prvním řádku průběžné výsledkové listiny opět měnilo. 

Jenže ani belgický jezdec se na nejvyšší pozici dlouho neohřál. Sesadil jej Maikel van der Vleuten z Nizozemí, jenž prolétl cílem s hřebcem VDL Groep Verdi s nulou v neuvěřitelném čase 35,91 sekundy. Napínavá podívaná pokračovala dál. Poslední z italských želízek v ohni Alberto Zorzi na koni Fair Light van T Heike útočil na první místo. Na překážkách nechyboval, byl však o dvě desetiny sekundy pomalejší než holandský lídr. Zařadil se tedy na druhou příčku. Poslední, kdo ještě mohl promluvit do konečného pořadí, byl francouzský reprezentant Simon Delestre v sedle ryzáka Hermes Ryana. Ten zvolil nejrychlejší tempo a kurzem parkuru projel v bezkonkurenčním čase 35 a půl sekundy. Riziko se mu však tentokrát nevyplatilo. Dvojice jednou chybovala, což jí nakonec odsunulo na šestou příčku.

Vítězem čtvrtého kola Světového poháru Západoevropské ligy se v Grand Prix Verony stal Maikel van der Vleuten z Nizozemí před druhým domácím Albertem Zorzim a Belgičanem Pietrem Devosem na třetím místě.




Štítky: VeronaCSIskoky
reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE