reklama 11D

Na vrcholu žebříčku drezurních hřebců je De Niro

Nejlepším otcem drezurních koní je po sečtení sportovních výsledků v rámci Mezinárodní jezdecké federace za období od října 2015 do konce září 2016 hannoverský hřebec De Niro. Následují ho Gribaldi a Sandro Hit. Více se dočtete v příspěvku níže.
29.11.2016 17:15  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Desperados FRH je potomkem De Nira. Foto: Stefan Lafrentz

Žebříčky hřebců spravuje World Breeding Federation for Sport Horses WBFSH tedy Světová chovatelská federace sportovních koní. Zveřejněno je několik různých žebříčků, mezi nimi žebříček hřebců počítaný dle úspěšnosti potomků v drezurní disciplíně.
 
Podle výsledků za období od 1. října 2015 do 30. září 2016 je nejúspěšnějším otcem drezurních koní De Nirohannoverský hřebec po otci Donnerhall z matky po Akzent II. 
 
Z jeho potomků, kteří se pohybují na nejvyšší úrovni drezurních závodů za sebou nejlepší výsledky Desperados FRH, s kterým německá reprezentantka Kristina Bröring-Sprehe získala třetí na olympiádě v Riu v hodnocení jednotlivců a byla členkou zlatého týmu.
 
Dalším koněm po tomto hřebci, který sbírá úspěchy na světové drezurní scéně je Delgado, který je dlouholetým partnerem španělské jezdkyně číslo jedna Beatriz Ferrer-Salat.
 
Synem De Nira je také Glock´s Voice, jehož vídají diváci s Nizozemcem Edwardem Galem. Také D´Agostino závodící v německých barvách s Fabienne Lütkemeier nebo Super Nova se Spencerem Wiltonem (GBR) jsou potomky De Nira.
 
Na druhém místě žebříčku je trakén Gribaldi (po hřebci Kostolany z matky po Ibikus), třetí příčku drží oldenburský plemeník Sandro Hit po Sandro Song, který na straně matky Ramina. 



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE