reklama 11C

Na startu GCL 2018 jsou největší světová jména

ikonka

Nová sestava devatenácti týmů pro soutěž Global Champions League 2018 byla odtajněna. Do série se připojí opět ta největší jezdecká esa. Závodit budou v sedmnácti kolech. Absolutní vrchol zažije v prosinci 2018 Praha! Více v tiskové zprávě.
13.03.2018 14:32  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
Během nezávodní zimní části sezony pracovali majitelé a manažeři jednotlivých týmů usilovně na přípravách, bojovali, aby získali tu nejsilnější sestavu jezdců i mladých talentů do svých celků pro třetí ročník ligy. Ten zaručuje celkové finanční dotace ve výši 35 milionů EUR, jež budou vyplaceny jezdcům nejlepších družstev. V částce je zahrnuto také 12 milionů EUR, jimiž se na dotaci podílí okázalý mítink Global Champions Prague PlayOffs konaný 13. – 16. prosince v Praze.
 
Nový ročník GCL ohlásil i nová jména jezdců, kteří v túře budou účinkovat poprvé, i jezdce, kteří přestoupili mezi týmy. Formát soutěže poskytuje jedinečnou možnost závodit reprezentantům různých zemí v rámci jednoho družstva.
 
Pravidelná část sezony nabídne šestnáct závodů GCL, které vyvrcholí při finále individuálního hodnocení v katarském Dauhá v listopadu. A pak se veškerá energie bude soustředit na to, aby si týmy vybojovaly zlatou vstupenku do pražského PlayOffs. Z devatenácti jich do Prahy zamíří pouze šestnáct, ty budou kvalifikovány do Super Cupu. Praha navíc zažije i individuální LGCT Super Grand Prix, při níž se představí všichni vítězové jednotlivých Velkých cen 2018.
 
Letos se do série zapojí 90 % dospělých jezdců nad 25 let, kteří jsou na žebříčku FEI do 250 místa. Z TOP30 bude závodit dokonce 25 sportovců. Čtvrtina všech účastníků jsou pak mladí jezdci do 25 let. Ze všech hvězd jmenujme tato: Kent Farrington, Harrie Smolders, Scott Brash, Ludger Beerbaum, John Whitaker, Eric Lamaze, Simon Delestre, Marcus Ehning, Edwina Tops-Alexander, Rolf-Goran Bengtsson, Lorenzo de Luca, Daniel Deusser, Laura Kraut, Christian Ahlmann, Gregory Wathelet, Maikel van der Vlueten, Ben Maher, Bertram Allen, Michael Whitaker, Philipp Weishaupt a Pius Schwizer.
 
Fanoušci na celém světe budou moci sledovat sportovní drama i díky oficiálnímu živému vysílání na GC TV. Chybět nebudou fundované komentáře i videa ze zákulisí a rozhovory s jezdci. GC TV přijde také s novou grafikou nebo technologií, která umožní divákům být s jezdci přímo na místě.
 
K novému mítinku v Praze řekl úřadující šampion ročníku 2017 a člen celku Montreal Diamonds Harrie Smolders (NED) toto: „Bude to něco zcela nového, myslím, že to bude velmi napínavé. Musím u toho být. Global Champions vnáší stále něco nového, ale zároveň ctí tradice a hodnoty.“
Nicola Philippaerts mluvil o své spolupráci s London Knigths. „Těším se na letošní sezonu. Máme opravdu hodně silnou sestavu. Můžeme kombinovat špičkové dvojice podle strategie v různých závodech série. GCL je o vrcholném parkuru, jsem si jistý, že to bude těžké. Uvidíme výborné jezdce i v dalších týmech.“
 
Německý špičkový reprezentant Marcus Ehning, který bude součástí Valkenswaard United, řekl, že GCL je velmi konkurenční série s nejlepšími jezdci světa, kteří soutěží na překrásných místech, aby na konci túry vybojovali titul.
 
GCL startuje 22. – 25. března v Mexico City, kde týmu poprvé odhalí, jakou dvojici jezdců vybraly pro první kolo. 
 

Více najdete na webu GCL

 

 
 
 



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE