reklama 11D

Na slovíčko s mistrem ČR 2017 Janou Táboříkovou

ikonka

V rámci pravidelné zimní rubriky „na slovíčko s mistrem ČR…“ se nyní podíváme na sezonu Jany Táboříkové. Tato mladá jezdkyně měla v sezoně hodně napilno a zúčastnila se dokonce tří mistrovství České republiky a také jednoho evropského šampionátu…
11.12.2017 17:15  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Jak vzpomínáte na uplynulou sezonu?

Uplynulá sezona byla výborná, jak ze skokové části, tak i z drezurní. Jsem velice vděčná mým trenérkám Hance a Miki Civišové za všechno, co pro mě dělají.

 

Co bylo pro vás největším úspěchem?

Největším úspěchem byla možnost účasti na mistrovství Evropy v Šamoríně ve skocích dětí, juniorů a mladých jezdců. Dále pak mistrovství České republiky v drezúře v kategorie dětí v Brně, mistrovství České republiky ve skocích dětí na velkých koních v Hořovicích a také mistrovství České republiky pony Zduchovice.

 

Byla uplynulá sezona v něčem výjimečná/jiná, než ty předešlé?

Jak již jsem napověděla, v této sezoně jsem měla moznost zúčastnit se mistrovství Evropy v Šamoríně. Byla to pro mě velká zkušenost. Technické parkury, vše pečlivě naplánované, velmi příjemné zázemí a nakonec dobrá parta. Tímto bych chtěla poděkovat Patriku Majherovi, který mi půjčil svého koně Clintase, a Katce Zigové za to, že to se mnou celé absolvovala.

 

S jakými plány jste šli do sezony 2017?

V tomto roce jsem chtěla vylepšit svůj výkon na drezúrním mistrovství České republiky, což se mi vyplnilo. Vloni jsem získala páté místo a letos příčku nejvyšší. Dále jsem chtěla obhájit loňské prvenství v pony skákání, což se mi naopak nepovedlo vůbec. Chtěla jsem podávat stabilní výkony a také jsem si přála, aby moji čtyřnozí kamarádi byli zdraví. To vše se mi vyplnilo.

 

Zaměříme se nyní na mistrovství České republiky. Jak na něj vzpomínáte?

Na drezurní mistrovství vzpomínám velmi ráda a vždy se při té vzpomínce usmívám. Do dnešního dne si pamatuji, jak jsem po dojetí úlohy doufala, abych se aspoň dostala na bednu. To, že jsem vyhrála, mi došlo, když mi pořadatelé přinesli deku pro vítěze. Chtělo se mi brečet radostí. Ten pocit byl nepopsatelný,

 

Co pro vás bylo při této soutěži nejtěžší?

Nejtěžší pro mě byla asi nedělní volná sestava.

 

Kdo/co byl vaším největším soupeřem?

Do soutěže jsem nastupovala s velkou konkurencí. Asi největší byla pro mě Eliška Skřivanová.

 

Jakého koně jste sedlala? Prozraďte nám něco o něm.

Mým drezurním šampionem je klisna plemene ČT Janne. Od jejích 4let je ve stáji JK Falea pod vedením Miki Civišové. Ta jí věnovala svůj čas a spolu ušly kus cesty. V loňském roce jsem začala s Janne závodit i já. Janne je temperamentní, má ráda vyjížďky.

 

Řadíte zisk zlaté medaile k jedněm z největších úspěchů?

Určitě ano. Jsem velmi ráda, že se mi podařilo Miki nezklamat a znásobit její práci.

 

Jaké máte další cíle ve své kariéře?

Vzhledem k tomu, že příštím rokem spadám do kategorie mladších juniorů, chtěla bych se prezentovat se stabilními výkony.

 

S jakými koňmi se na vás můžeme těšit?

V drezuře se určitě potkáme s Janne.



Dá se očekávat, že se představíte i při některých halových akcích?

To momentálně nemohu říci, neboť máme zimní odpočinek. Závodit v hale nám nevadí, ale radši si počkáme na venkovní sezonu.

 

Co byste si přála, aby přinesl rok 2018?
Přála bych si, aby všem mým koníčkům sloužilo zdraví, měli chuť závodit a abych je moc nezlobila. To ostatní snad přijde samo.
 

Foto: archiv jezdkyně




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE