reklama 11A

Na slovíčko s mistrem ČR 2017 JK Voltiž Albertovec

ikonka

V rámci letošní poslední části naší pravidelné rubriky „Na slovíčko s mistrem ČR…“ představíme nikoliv jednotlivce, ale celou skupinu. Jedná se o loňské mistry ve voltiži: juniorskou skupinu JK Voltiž Albertovec. Jak na uplynulou sezonu vzpomínají?
18.03.2018 10:00  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Představme si nejprve kompletní sestavu členek této skupiny. Jednalo se o tyto cvičence: Lucie Kubíková, Nela Stříbná, Vanessa Krištofová, Kateřina Kocurová, Ema Žurková a Anežka Žurková. Tyto účastnice cvičily na koni Patriot, kterého vedla Andrea Videnková.  

 

Jak vzpomínáte na uplynulou sezonu?

Uplynulá sezóna byla velice vydařená. Po absolvování mnoha domácích a mezinárodních závodů, jsme se postavily na start mistrovství světa v Ebreichsdorfu a umístily se na úžasné 5. příčce. Náš Patriot pod vedením naši skvělé trenérky i lonžérky Andrei Videnkové byl jedním z nejlepších skupinových koní.

 

Co bylo pro vás největším úspěchem?

Obrovský úspěch mělo již zmiňované mistrovství světa, na kterém jsme obsadily 5. příčku a Patriot se stal nejlepším koněm. Dále tam patří 1. místo na CVI ve Frenštátě pod Radhoštěm a samozřejmě titul mistrů České republiky.

 

Byla uplynulá sezona v něčem výjimečná než ty předešlé?

V jednom podstatném, a to, že ve složení cvičenců jen z našeho klubu jsme jely snad jen dva závody. V tomto roce jsme měly několik zranění a ty se různě prolínala. Vždy nás naštěstí zachránily cvičenky z Frenštátu.

 

S jakými plány jste šli do sezony 2017?

Naše plány byly dostat se na „Svět“ (mistrovství světa) a dobře se umístit, což se povedlo. I když tajné přání po těsném čtvrtém místě na mistrovství Evropy 2016 bylo, byť jsme doufaly velmi tajně a hluboce, že bychom si mohli sáhnout na nějakou medailovou příčku…

 

Zaměříme se nyní na mistrovství České republiky. Jak na něj vzpomínáte?

Mistrovství České republiky bylo krásně uspořádáno a závodilo se nám opravdu pěkně. Pořádně jsme si to užily.

 

Jakého koně jste měly k dispozici?

Měly jsme koníka Patriota pod vedením Andrei Videnkové, která koně skvěle připravovala i s Ladislavem Menšíkem. Páťa, jak mu říkáme, je náš parťák a máme ho moc rádi.

 

Jaké máte další cíle ve své kariéře?

Naše cíle jsou dosáhnout na velkých závodech (ME, MS) na medailovou příčku.

 

A jaké máte plány do sezony 2018?

Zkusíme být seniorská skupina a dostat se na světové jezdecké hry (WEG) v Tryonu. A tam se co nejlépe umístit. Sice to nebude snadné, ale my jsme šikovní, takže doufáme, že to i společně s Páťou, lonžérem, trenérkou a rodiči zvládneme

 

Foto: archiv skupiny + Kateřina Návojová




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE