reklama 11D

Na slovíčko s mistrem ČR 2016 Dominikou Tomíkovou

Další se zlatých medailistů z roku 2016 je pony jezdkyně Dominika Tomíková. Za svoje dobré úspěchy na mistrovství České republiky si dojela pro titul. Proto se i s ní podíváme v rámci rubriky „na slovíčko s mistrem ČR 2016“ na uplynulou sezonu…
11.01.2017 10:06  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Konec sezony 2016 – první dojem?   

Asi první dojem byl, že jsem byla Keníkovi vděčnáza to co pro mě udělal, protože jsem z něj už vyrostla a toto byla moje vlastně poslední sezona na jeho hřbetě.

Když se zamyslíte, co se opravdu povedlo?

Velmi se mi podvedla celá sezona, od jednotlivých soutěží, až po MČR, ale to bych nedokázala bez svých koní, trenérů a samozřejmě mojí rodiny, kteráve všem pořád moc podporuje.

Na co v sezoně nejradši vzpomínáte?

Tak samozřejmě vzpomínám na MČR, ale i na všestrannost, kterou jsem tento rok začala se svým druhým koněm a hodlám pokračovat nadále.

Jak jste měla rozplánovanou sezonu 2016?

Neměla jsem vlastně svou sezonu nějak rozplánovanou, protože se vždy může něco přihodit, to je sport a jezdecky zvlášť, ale chtěla jsem jet na  MČR tak, abychom si to s Keníkem  užili, což se nám povedlo.

Čeho jste chtěla dosáhnout

Celou sezonu jsem se maximálně snažila, abychom si to s Keníkem skutečně hlavně užívali, tréninků nebylo moc, ale konkrétně na MČR jsem chtěla skutečně dosáhnout toho, čeho jsme nakonec dosáhli.

Jak důležitým bodem ve vašem kalendáři bylo pro rok 2016 MČR?

Zdraví sloužilopotřebný moment oběma, příprava, pokud to šlo, vycházela. Ovšem přiznávám, že jsem nečekala, že se to Keníkovi takhle vydaří, jsem za nás šťastná.

Co pro vás titul znamená

Znamená pro mě velké požehnání hlavněKeníkovy strany, protože jsem na něm za sezónu seděla spíšetréninku, protože byl občas nemocný. Je to ale jedinečný pony, skvělý charakter, chytrý a trpělivý, a přála bych ho mít každé hodné jezdkyni.

Co si myslíte obecně o zlatu, jak je v ČR ceněn tento úspěch?  

Tady si osobně myslím, že je oceněn méně než na velkých koních a ve vyšších soutěžích.

Jak náročná byla cesta ke zlaté medaili na samotném MČR?  

Byla spíše náročná psychicky než fyzicky, protože Keníkovi naprosto věřím, a vkládámněj důvěru, pokud mu hřbetu nenaznačím, že udělat něco jinak, neudělá to. Několikrát nás zachránil.

Kdo/co byl největší soupeř?

Největším soupeřem jsem byla sama, protože jsem to tak moc pro nás chtěla, až jsem to někdy Keníkovi občas kazila.

Jak se podle vás poslední MČR podařilo?

Velmi se vydařilo i vlastněpočasím, organizace byla velmi dobrá, kvalita startujících se mi zdála větší než v předchozím roce, konkurence roste. Zázemí pro tento rok zůstalo na stejně dobré úrovni, a za to jsem velmi ráda.

Byl tento závod oproti těm jinýmroce jiný?

Ano byl. Cítila jsem, že je pro mě a Kenyho velmi důležitý a podle toho jsem se jej snažila co nejlépe zvládnout.

Když budete příští rok obhajovat, jak těžké to bude?

příští rok obhajovat své vítězství nebudu, protože se nyní chci věnovat hlavně všestrannosti. Myslím si, že to je nejnáročnější jezdecká disciplínaNavícKenyho jsem bohužel  vyrostla.

Jaké koně máte aktuálnědispozici?

Mám aktuálnědispozici 2 koně Kača1 a Mastino. S Kačou jstemohli vidětna letošním MČR a s Mastíkem jstemohli spatřit na MČR ve všestrannosti. A jiné koně zatím neřeším.

Co bystenásledující sezoně ráda zvládla?

Ráda bych­ si zajela MČR ve všestrannosti a nebudu zakrývat, že i v první opravdové sezóně v military bych chtěla umístění. Mastino je talent a dříč, rozumíme si. Kača se učí, na to věk.

čemu byste ráda směřovala?

Začínáme, ráda bych vše směřovaladisciplíně všestrannosti, ve které mám i tento rokdílčí úspěchy. Ráda bych jela MČR ve všestrannostioběma miláčky




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE