reklama 11B

Na slovíčko s mistrem 2017 Karolínou Wiesnerovou

ikonka

V rámci rubriky „na slovíčko s mistrem ČR…“ se ještě jednou podíváme do pony sportu, respektive do drezury. Mistryní se v roce 2017 stala také Karolína Wiesnerová, pro kterou byla uplynulá sezona doslova nezapomenutelná. Přečtěte si více…
05.03.2018 15:00  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Jak vzpomínáte na uplynulou sezonu?

Uplynulá sezonu byla nezapomenutelná a vzpomínám na ni velmi ráda, protože se mi s oběma poníky celou sezonu, jak v drezuře, tak i ve skocích,  dařilo. Jediná věc, ze které jsem trošku smutná, je, že už nebudu jezdit svého zrzavého poníka Sweet Hearta, kterého mám od obsednutí. Naštěstí ho bude jezdit moje mladší sestra Laura, tak se na něm třeba ještě někdy svezu … 

 

Co bylo pro vás největším úspěchem?

Úspěchů bylo několik, asi nejcennější je titul mistryně v drezuře, kategorie jezdců ve věku 11 - 13let na pony kat. S+A právě se Sweet Heartem, který celou sezonu také výborně skákal a v celoročním Styl Šampionátu 2017 skončil na krásném 2. místě. Sweet Heart také zvítězil na Drezurním šampionátu 2017 pro pony (kat.11-13let). S Ojoetsjni ´s Grevenrit jsme na oblastním mistrovství Prahy v drezuře obsadili 3. místo.

 

Byla uplynulá sezona v něčem výjimečná/jiná, než ty předešlé?

Nevím, jestli výjimečná, ale jiná byla v tom, že začala závodit i moje sestra, takže jsem občas zaskočila do role „ošky“ a pomáhala jí, co to šlo.

 

 S jakými plány jste šla do sezony 2017? Podařilo se je naplnit?

Plán byl zúčastnit se mistrovství České republiky pro pony, skoky (Sweet Heart)  a drezura (Ojoetsjni ´s Grevenrit).  Během sezony jsme se Sweetem zkusili zajet i na  drezurní závody a protože to nevypadalo vůbec špatně, rozhodli jsme se, že si zajede obě disciplíny. A nakonec to dopadlo nad očekávání dobře.

 

Zaměříme se nyní na mistrovství České republiky. Jak na něj vzpomínáte?

Mistrovství České republiky pony se konalo ve Zduchovicích, kam jezdím moc ráda i na normální závody. Se spoustou jezdců se znám dlouho a osobně, takže jsme si užili spoustu legrace a fajn zábavu. Velmi mile mě překvapil můj druhý poník Grevenrit, který zabojoval a ve velké konkurenci jsme v drezuře obsadili super 2. místo v kategorii 11-13 let, pony kategorie B. Také  jsme spolu s Aničkou Procházkovou, Zuzkou Hradilovou a Terkou Matouškovou  zvítězily v kategorii  družstev za oblast Praha v drezuře.

 

Co pro vás bylo při této soutěži nejtěžší?

Těžké  to bylo asi hlavně pro Sweeta (pro mě spíš udržet nervy na uzdě), protože na mistrovství České republiky pony soutěžil každý den: začalo to finálovým kolem Styl Šampionátu 2017 (kategorie 11 -13let, pony kategorie S+A), které vyhrál. Ve skocích (kategorie 8 - 13let, pony do 135cm) jsme šli za jednu smolnou chybku ve 2. kole a 1tr.b za čas a nakonec jsme obsadili celkové 7. místo. No a v drezuře jsme získali mistrovský titul.

 

Kdo/co byl vaším největším soupeřem?

V každém ročníku se sešla velká konkurence, je pravda, že v letošním ročníku to byl rekordní počet účastníků, 230 poníků a 160 jezdců, takže myslím, že je to rok od roku těžší, což je ale zároveň veliká motivace.

 

Jak hodnotíte průběh mistrovství České republiky? Jak dobře ho pořadatelé připravili?

Mistrovství České republiky mělo hladký průběh, vše bylo připravené a organizačně dobře zvládnuté.

 

Jakého koně jste sedlala? Prozraďte nám něco o něm.

Sedlala jsem Sweet Hearta, 7letého všestranného poníka, je strašně pracovitý a ochotný. Jediné, co nemá rád, je, když ho chci nastříkat repelentem, ale jinak myslím, že je to moje srdcová záležitost navždy. Druhý kůň je holandský pony Ojoetsjni ´s Grevenrit , kterého jezdím druhým rokem a myslím, že jsme spolu udělali kus práce. S ním se chci připravovat do vyšších drezurních soutěží. Je to veliký mazel a krasavec.

 

Řadíte zisk zlaté medaile k jedněm z největších úspěchů?

Zisk zlatá medaile je vždy velký zážitek a moc si toho vážím, ale není to jenom o tom. Chci, aby mě ježdění bavilo, i když úspěchy nebudou. Poděkování a velkou zásluhu na úspěšné sezoně mají  Jana Rosická za drezurní přípravu, velice mi pomohla také příprava v drezurním SCP pod vedením Karolíny Žižkové a Šárky Charvátové. Za skokovou přípravu určitě patří velký dík trenérce Lauře Helebrantové a Lence Matunové. A také Tereze Hábové za „předmistrovský drezurní briefing“. A v neposlední řadě bych chtěla poděkovat také rodičům za jejich podporu.

 

Jaké máte další cíle ve své kariéře?

Cíl pro další sezonu i kariéru je jasný, sehnat velkého koně, ideálně do drezur i do skoků a postupný přechod z pony na velké koně.

 

Můžeme se na vás opět těšit na mistrovství České republiky 2018, kde budete obhajovat titul?

Obhajovat titul již v této kategorii nebudu, ale ráda bych se příští rok zúčastnila mistrovství České republiky pony v drezuře pro jezdce ve věku 14-16let, případně Styl Šampionátu 2018.

 

S jakými koňmi se na vás můžeme těšit?

V tuto chvíli mám již jen drezurního poníka Ojoetsjni ´s Grevenrtita, ale třeba spolu začneme i skákat… Kdo ví …

 

Účastníte se soustředění s jinými lektory?

Pravidelně se účastníme drezurního SCP s Karolínou Žižkovou a Šárkou Charvátovou, které jsou strašně fajn a moc mě jejich tréninky baví.

 

Co byste si přála, aby přinesl rok 2018?

Přála bych si spokojené a zdravé koníky.

 

Foto: archiv jezdkyně




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE