reklama 11D

Na dostihy koncem května do Pardubic a do Slušovic

ikonka

Konec května a začátek června je dostihovými dny nabitý. Ani o víkendu nepřijdou příznivci turfu zkrátka. V sobotu ve 14.00 začíná druhý dostihový den v Pardubicích a v neděli o hodinu dříve bude zahájen první letošní dostihový den ve Slušovicích.
25.05.2018 13:19  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Hlavním lákadlem druhého dostihového dne letošního roku v Pardubicích bude první kvalifikace na 128. Velkou pardubickou s Českou pojišťovnou. Startovní listina obsahuje třináct jmen a dvě z nich již jsou vytesána na desce vítězů Velké pardubické. U ročníku 2015 najdeme jméno Ribelino a u toho loňského No Time To Lose.
 
Oba nastoupí na start letošní první kvalifikace, každý ovšem v jiné pozici. No Time To Lose se představí na dráze poprvé od nezapomenutelného říjnového vítězství. Ribelino při pardubické premiéře absolvoval první start po roce a půl a příliš přesvědčivý nebyl, porazil jediného soupeře. Velké zkušenosti a kvalitní výsledky ve Velké pardubické má za sebou trojice Templář, Ange Guardian a Universe of Gracie. Posledně jmenovaný reprezentant stáje BORS Břeclav se na startu Velké postavil již čtyřikrát, dokončil třetí, čtvrtý a šestý, jednou ztratil jezdce. Ve třinácti letech ovšem patří k nejstarším přihlášeným koním do Velké. Polokrevný Templář byla na startu Velké třikrát dvakrát dokončil a jednou se do cíle nedostal. Ange Guardian skončil v roce 2016 na druhém místě a loni pátý.
 
Další skupinu tvoří koně, kteří loni absolvovali v den Velké pardubické Cenu Labe, druhý nejvýznamnější dostih programu. Zvítězil Vicody, v jehož sedle bude opět Josef Bartoš, na druhém místě tehdy doběhl Tzigane du Berlais, ale tentokrát bude jezdecky posílený Janem Faltejskem. Páté a šesté místo loni obsadili druhou říjnovou neděli Stretton a Sisi Merble. Pole doplňují talentovaní koně, Talent, Vandual, Power Zar a Theophilos.
 
Nedělní dostihový program startuje ve Slušovicích ve 13.00 hodin, ale doprovodný program v areálu odstartuje již v 10.00 hodin. Pořadatelé připravili zajímavý program pro malé i velké včetně koncertu. Na dostihové dráze bude k vidění devět položek, sedm rovinových a dvě přes nové proutěné překážky. Vrcholy jsou plánovány v rovinové části programu, který nabízí tři klání třetí kategorie.
 
Jako první se představí dvouletí na distanci 1160 metrů, následovat budou tříletí na míli a starším je vyhrazena Cena společnost D Plast na 1800 metrů. K favoritům bude patřit zcela jistě Linngar z lotu trenérky Vocáskové, v jehož sedle bude Bejsim Ferhanov. Tříletých koní se na proutěných překážkách objeví šest a starších devět. Pořadatelé pro lepší sledování dostihů připravili zkušebně velkoplošnou LED obrazovku, na kterou bude přenášeno dění ze dvou kamer u místěných v areálu.
 
Ilustrační foto: Ivan Krejza (Jezdci.cz)



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE