reklama 11C

Na CSIO5* Sopoty míří jezdci z pětadvaceti zemí

Účast parkurových jezdců z pětadvaceti zemí očekávají v Polsku při závodech CSIO v Sopotech. Jeden z pouhých dvou pětihvězdových mítinků CSIO v evropské Divizi 2 přilákal mimo jiné jezdce z jižní Ameriky, USA i Asie. Podrobnosti se dočtete v článku.
08.06.2016 10:42  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Jednou z hvězd CSIO v Sopotech bude Američanka Beezie Madden. Ilustrační foto: LGCT / Stefano Grasso

Sopoty patří k tradičním místům, kde se v centrální Evropě jezdí závody kategorie CSIO se soutěží Poháru národů. Během let, které přinesly změny pravidel a struktury této týmové soutěže, dospěl polský mítink až k nejvyšší pětihvězdové úrovni. Započítáván je do bodování Furusiyya Nations Cup Divize 2 a v této skupině je vedle Gijonu jediným pětihvězdovým závodem.

Letos se závody konají od 9. do 12. června a těší se enormnímu zájmu ze strany jezdců. Na seznamech přihlášených jsou zástupci pětadvaceti zemí z celého světa. Pochopitelně největší zastoupení Evropa, a to nejvýrazněji země, které patří do Divize 2 a mohou tak v Polsku bodovat do žebříčku. Silnou ekipu pořadatelská země, útočit na vysoký bodový zisk budou jistě také Ukrajinci, Španělé, Dánové a Norové.

Zvučná jména jsou však také v řadách celků, které jsou součástí evropské superligy Divize 1. Dorazí ekipy z Británie, Irska, Švédska, Belgie a Itálie. Za Brity nastoupí mimo jiné Jessica Mendoza, v irské sestavě je Darragh Kenny a Cameron Hanley. Švédský tým podpoří Douglas Lindelow. I mezi jednotlivci najdeme hvězdné jezdec. Stačí jmenovat Američanku Beezie Madden nebo Nizozemce Marca Houtzagera.

Diváci v Polsku uvidí mimo jiné také Argentince, Brazilce, Australany nebo Japonce.

O výsledcích u Poháru národů, který se pojede v pátek 10. června a Grand Prix, jež je na programu o dva dny později vás budeme informovat.


Webové stránky pořadatele navštivte TADY

 




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE