reklama 11C

Monaco Aces třináctým týmem bodování GCL

ikonka

Celkem šestnáct družstev, která se letos účastní parkurové série Global Champions League postoupí z venkovních kvalifikačních závodů do Super Cupu, který se odehraje v prosinci při Prague PlayOffs v pražské O2 areně. Představí se také Monaco Aces?
27.10.2018 00:01  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Jezdci týmu Monaco Aces mají postup do pražského finále na dosah. Poslední možnost získat body budou mít v Dauhá, kde se bude závodit ve dnech 8. až 10. listopadu. Prozatím nejlepších výsledků dosáhla Monacká Esa na začátku série, a to v druhém kole v Miami a v třetím kole v Šanghaji, kde dojeli třetí, respektive druzí.
 
Největší hvězdou týmu je francouzský reprezentant Simon Delestre. Někdejší světová jednička je momentálně v žebříčku Mezinárodní jezdecké federace (FEI) na patnácté příčce. Sbírka jeho trofejí obsahuje například stříbrnou medaili ze soutěže družstev ze Světových jezdeckých her 2014 v Normandii. Pětkrát se účastnil finále Světového poháru, závodil také na olympiádě v Londýně v roce 2012. Jako mladý jezdec získal týmové zlato na mistrovství Evropy v roce 2000. Jeho nejlepšími koňmi jsou Hermes Ryan, s ním tvoří sedmou nejlepší parkurovou dvojici světa a Chesall Zimequest, s kterým startoval v letošním finále Světového poháru v Paříži.
 
Dalším z členů Monaco Aces je Delestrův krajan Julien Epaillard. Ten rovněž není v nejvyšší kategorii parkurových závodů žádným nováčkem. Na svém kontě má například vítězství v soutěžích World Cup v Bordeaux a v Londýně v roce 2017. Vyhrál také Grand Prix GCT v Paříži v loňské sezoně. Má také dvě zlato a stříbro z evropského šampionátu mladých jezdců z roku 1996. V úrovni CSI5* sedlá nejčastěji devítiletého hřebce Virtuose Champeix, desetiletého valacha Usual Suspect d´Auge a také hřebce Safari d´Auge.
 
Z Francie pochází rovněž nejmladší jezdkyně celku Jeanne Sadran. Ta je ve svých sedmnácti letech ve věkové kategorii juniorů a v Global Champions sbírá cenné zkušenosti. Během své kariéry absolvovala mistrovství Evropy pony a dětí na velkých koní.
 
Naopak zkušeností na rozdávání má Belgičan Jerome Guery, v roce 2016 se kvalifikoval na olympijské hry do Ria de Janeira, o rok později skončil čtvrtý s národním týmem na mistrovství Evropy. Věnuje se také přípravě mladých koní, s nimiž se účastní pravidelně mistrovství světa v Lanakenu. Oporou v soutěžích Global Champions je mu zejména dvanáctiletý hřebec Garfield de Tiji Des Templiers.
 
V neposlední řadě je členem Monaco Aces švýcarský jezdec Romain Duguet, v jehož kariéře najdeme například druhé místo při finále Světového poháru v roce 2017. Dvakrát stál na stupních vítězů s týmem Švýcarska při mistrovství Evropy 2015 a 2017, v obou případech si odvezl bronz. Účastnil se také olympiády v Riu de Janeiru. V soutěžích do 160 cm skáče s koňmi Calder a Twentytwo Des Biches.
 
Monacká esa mohou být dalším z hvězdných celků, které se představí divákům v pražské O2 areně ve dnech 13. až 16. prosince při Prague PlayOffs ve speciálním finále takzvaném Super Cupu. Další podrobnosti najdete na adrese www.gcglobalchampions.com a www.pragueplayoffs.com.
 
Foto Stefano Grasso/LGCT



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE