reklama 11C

Mladá reprezentace se chystá na ME do Španělska

Mistrovství Evropy 2013 v parkurovém skákání dětí, juniorů a mladých jezdců se uskuteční 16. až 21. července ve španělském Vejer de la Frontera. Necelý měsíc před termínem konání má již skoková komise ČJF potvrzenou účast nominovaných jezdců...
26.06.2013 16:35  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
Barbora Tomanová s klisnou Sorceress. Foto archiv Barbory Tomanové
 
Za kategorii dětí nás bude reprezentovat Michaela Rodová s klisnou Aurenou a Kateřina Kučerová s Timpexem Abrandem. Nejpočetnější zastoupení kategorie juniorů, kde uvidíme Tinu Šalkovou s koněm Toro, Adélu Půlpánovou s klisnou Queen C, Kateřinu Málkovou s Parodií, Annu Kellnerovou s Kashmirem a Nicolu Grünthalovou s Leandrem S. Kategorii mladých jezdců bude reprezentovat pouze jediná jezdkyněBarbora Tomanová s klisnou Sorceress.
 
„Celá česká ekipa odlétá 11. července z Prahy do Malagy, kde poté přejede 200 kilometrů do dějiště závodů ve Vejer de la Frontera. Doprava koní je zajištěna třemi kamiony. První kamion zajišťuje paní Grünthalová a druhý pan Javorský. Tyto dva kamiony se potkají na první zastávce v Lyonu 10. července. Dále pak budou pokračovat společně na další zastávku do Valencie, a pak již na samotné místo určení. Jezdkyně Barbora Tomanová si zajišťuje dopravu sama a přijede rovnou do Španělska. Celý transport bude doprovázet paní MVDr. Monika Szubart, která bude po celou dobu kontrolovat zdravotní stav koní, při takto náročné a dlouhé cestě,“ uvedl vedoucí ekipy a člen skokové komise ČJF Martin Ohnheiser. 
 
Koně by měli dorazit do téměř 3000 kilometrů vzdáleného Vejer de la Frontera v pátek 12. července a není pochyb o tom, že celý výjezd se stane velmi nákladnou záležitostí. „Tento reprezentační výjezd financuje z velké části sponzor, který hradí ubytování, letenky, veterinární doprovod koní na cestě do Španělska a reprezentační oblečení pro jezdce a ošetřovatele. Vstupní poplatky pro všechny jezdkyně hradí Česká jezdecká federace,“ upřesnil Martin Ohnheiser. Podrobnosti o evropském šampionátu najdete na stránkách pořadatele: www.sunshinetour.net.



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE