reklama 11C

Mistrovství ČR 2018 ve skákání objektivem EquiTV

ikonka

Ve speciálním pořadu věnovaném nejvýznamnějších jezdeckým akcím roku 2018 ve všech disciplínách si připomeneme mimo jiné mistrovství České republiky v parkurovém skákání. A to ve všech vypsaných kategoriích…
26.10.2018 12:47  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

SOUHRN Z MČR VE SKÁKÁNÍ SLEDUJTE TADY

Skoková mistrovství České republiky byla letos rozdělena do tří termínů. Během posledního červencového víkendu se ve Zduchovicích konal šampionát mladých jezdců, žen a jednotlivců. Na mladé jezdce tedy sportovce ve věku do 21 let čekala tři kola s obtížností od 135 do 140 centimetrů. Jako jediná je bez trestných bodů překonala Kateřina Kučerová v sedle Anabet Van´t Kathof a získala tak zlato. O stříbru a bronzu rozhodlo rozeskakování mezi jezdkyněmi, které měly jednu chybu. Zahájila ho Kateřina Tomanová s Chacco Goldem a inkasovala 4 trestné body. Anna Held na Cara Mie však udělala chybu na stejné překážce a rozeskakování udělala ještě napínavější. Nakonec projela cílem s jedním zaváháním, ovšem rychleji a vybojovala tak druhé místo. 

Na zduchovickém kolbišti se odehrálo také klání o medaile mezi ženami. Titul mistryně republiky vybojovala v rozeskakování Iva Holíková v sedle hřebce Normana, která nechybovala a cílem projela v čase 34,31 sekundy. Bez trestných bodů překonala rozhodující kurz také Nicola Grünthalová na Carefulovi Z, byla však o dvě sekundy pomalejší, a tak brala stříbro. Na třetím místě skončila Lucie Strnadlová, jež s běloušem Fall River Blue VDL v rozeskakování shodila jednu překážku. 

Vrcholem mistrovství byla soutěž jednotlivců, kteří se museli popsovat s překážkami až do 150 centimetrů. O zlato se rozeskakovaly dvě dvojice, jež měly na kontě po třech kolech jednu chybu. První přicházela k rozhodující jízdě Zuzana Zelinková s valachem Kleiner Lordem. Na překážkách jednou chybovala a dosáhla času 42,17 sekundy. Sergei Motyguine s Dylanem zvolil jízdu na čistotu, takže i pomalejší tempo. Když už se zdálo, že si jede pro titul, přišla chyba na úplně posledním skoku. Jeho čas měl hodnotu 46,79, takže to byla Zuzana Zelinková, která se mohla začít radovat z druhé zlaté medaile v řadě. Bronz získal Matěj Kotalík s Cesanem V, který do nedělní soutěže přicházel s 5 trestnými body až ze sedmé příčky. Díky výbornému čistém výkonu v závěru soutěže obsadil třetí místo.

Ve dnech 2. až 5. srpna se v Martinicích na Příbramsku konalo skokové mistrovství republiky dětí a juniorů. Mezi jezdci v kategorii dětí nenašla přemožitele Aneta Červená na Sandrině. Jako jediná absolvovala všechna tři kola šampionátu čistě. Mistryní republiky v soutěži mladších juniorů ve věku od 15 do 16 let se stala Tereza Jakubcová s klisnou Acobatou T, která po třech bezchybných kolech nezaváhala ani v rozeskakování. Zlato v kategorii starších juniorů ve věku 17 až 18 let si odvezla Sára Finsterle. Ta zaznamenala s Elektrou tři nuly v základních kolech a stejně tak nechybovala  v rozeskakování. 

Nesmíme zapomenout také na národní šampionát dětí na pony, který proběhl od 22. do 26. srpna ve Zduchovicích. Soutěž dětí od 11 do 13 let na ponících s kohoutkovou výškou do 135 centimetrů vyhrála Rozálie Sovová s Fíkem. Ve stejné věkové kategorii jezdců s poníky do 148 centimetrů vybojovala nejcennější kov Eliška Petrusová se zkušenou letos již dvacetiletou poničkou Kačenkou. Mistryní republiky ve skupině jezdců od 14 do 16 let na pony do 148 cm se stala Jana Táboříková ve dvojici se svou stájovou jedničkou klisnou Karou.




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE