reklama 11B

Michlíčková sedmá na ME Fontainebleau 2018

ikonka

Skvělý výkon, a především skvělé finále má za sebou česká reprezentantka Mariana Michlíčková. V sobotu 14. července nastoupila do dvoukolového finále evropského šampionátu dětí. Dvě bezchybné jízdy jí vynesly konečné sedmé místo!...
14.07.2018 11:08  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Česká jezdkyně Mariana Michlíčková výborně zakončila své snažení na mistrovství Evropy děti. Do dvoukolového finále, které se jelo na parkuru 130 centimetrů vysokém, nastupovala s osmi trestnými body na kontě. To byl zároveň konečný výsledek této české jezdkyně.

V sobotu totiž s Idee van de Achterhoek ani jednou ve finále nechybovala. Jednalo se o velice náročné parkury, o čemž svědčí i výsledky jednotlivých jezdců. Pouze čtyři jezdci si z finálových dvou kol neodnesli jediný trestný bod, mezi nimi byla právě i Mariana Michlíčková a Idee van de Achterhoek.

Pětikolovou mistrovskou soutěž tak dokončila česká jezdkyně s pouhými 8 trestnými body. V konkurenci nejlepších evropských jezdců skončila v elitní desítce, když obsadila krásné sedmé místo.

Velice dobré výkony podala také druhá Češka, která se probojovala do finále. Anna Helebrantová sedlala koně Epo van de Achterhoek a dokončila pětikolovou soutěž s 15 trestnými body. Ve finále si připsala pouze 6 trestných bodů. V prvním finálovém kole chybovala jedenkrát, v tom druhém pak inkasovala pouze trestné body za překročený čas. Této české jezdkyni stačil výkon na pěkné 17. místo konečného pořadí.

Připomeňme si, že do prvního kola dětské soutěže nastoupilo celkem 99 jezdců, z toho elitní třicítka nastoupila do finále. Ze zlata se nakonec radovala irská dvojice Rhys Williams a CES Cruson. Pouze tato dvojice dokončila všechna kola bez trestných bodů. O další dvě medailové pozice se museli jezdci rozeskakovat.

 

Výsledkové listiny najdete POD TÍMTO ODKAZEM

Foto: Jana Ščígelová




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE