reklama 11D

Madrid hostil čtvrté závody série Global Champions

ikonka

Internetová televize EquiTV vám přináší souhrnnou video reportáž ze čtvrtého kola seriálu Global Champions, které se konalo během prvního květnového víkendu v Madridu. Připomeňte si nejlepší výkony v týmové i individuální soutěži GC.
11.05.2018 13:50  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

REPORTÁŽ Z GC V MADRIDU NAJDETE V TOMTO ODKAZU

Čtvrtou zastávkou v seriálu parkurových závodů Global Champions byl během prvního květnového víkendu Madrid. Nejlepší jezdce a koně světa opět čekala dvě kola zařazená do týmové Global Champions League. První parkur vyrostl na madridském kolbišti v pátek 4. května a jeho překážky dosahovaly výšky 155 centimetrů.

V barvách celku Prague Lions nastoupila do soutěže Anna Kellnerová v sedle koně Calcourt Falklund a předvedla skvělý výkon, když dojela bez trestných bodů. Jejímu týmovému kolegovi Gerco Schröderovi náročný kurz příliš nesedl. Cílem projel s valachem Glock's Cognac Champblanc s dvanácti trestnými body a Pražští lvi tak byli před druhým dějstvím na průběžné sedmnácté pozici. Pro druhé kolo konané o den později změnil Gerco Schröder koně. V sedle Glock´s Londona se přesto nevyhnul chybám a dovezl devět trestných bodů. Annu Kellnerovou v sobotní části vystřídal Belgičan Niels Bruynseels, ale ani on neměl svůj nejlepší den. S klisnou Ganciou de Muze inkasoval dvanáct trestných bodů a družstvo tak obsadilo v Madridu konečné sedmnácté místo. Přesto je v průběžném pořadí na stále velmi krásné čtvrté příčce. Anna Kellnerová startovala v sobotu s Balguerem na stejném parkuru, jako se jela týmová soutěž, avšak pouze v rámci kvalifikace do Longines Grand Prix Global Champions Tour. Předvedla velmi pěkný výkon, pouze s jednou lehkou chybou, a do Velké ceny se skutečně probojovala. V ní ovšem přišlo několik zaváhání. I tak mohla být Anna Kellnerová se svým účinkováním v Madridu spokojena. 

Jedinými jezdci, kteří v první jízdě nezatížili konto svého týmu, byli členové Shanghai Swans, kteří tak do druhého kola přicházeli jako lídři. Brazilec Pedro Veniss zvolil pro druhou část koně Quabri de L Isle a bezchybnou bilanci udržet nedokázal. Inkasoval čtyři trestné body. Také druhý zástupce Shanghai Swans – německý jezdec Daniel Deusser s Cornet D´Amour – v druhé jízdě shodil jednu překážku a tým se propadl na konečné třetí místo. Druhou příčku vybojovali jezdci celku Rome Gladiators. Výrazně tomu přispěla Američanka Laura Kraut, když v sedle Confu předvedla dvě čistá kola. Egypťan Abdel Said na koni Jumpy van de Hermitage vystřídal pro sobotní část v prvním kole chybujícího Lorenza de Lucu a dovezl jediný trestný bod za překročení času. Gladiátoři z Říma zaznamenali celkem pět trestných bodů.

Zaváhání soupeřů využili Londýnští rytíři, kterým se v ligové sérii letos daří. Na svém kontě mají triumf z třetího závodu v Šanghaji. Největší jejich oporou je v letošní sérii britský zlatý olympionik Ben Maher, jenž v madridské ligové soutěži zaznamenal dvě nuly postupně s koňmi Winning Good a Explosion W. Další nulu přidal v sobotní jízdě belgický reprezentant Nicola Philippaerts v sedle bělouše Harelyho Bisschopa. V celkovém součtu zaznamenali London Knights jedinou chybu a podruhé v ročníku 2018 zvítězili. Prohloubili také svůj náskok v čele žebříčku, v němž mají 92 bodů. Druzí Valkenswaard United na ně ztrácí šestnáct bodů. Berlin Eagles jsou na třetí příčce s 65 body a v závěsu za nimi jsou Prague Lions, kteří mají o čtyři body méně.

Vrcholem série jednotlivců Global Champions Tour byla Grand Prix s překážkami do 160 centimetrů. Konečné pořadí účastníků, kteří překonali základní kurz bez chyb, muselo určit rozeskakování. Izraelské jezdkyni Danielle Goldstein s Lizziemary chybělo štěstí, když celým kurzem procházela bez zaváhání, až na poslední překážce přišla chyba. Čas by přitom stačil na vítězství, ale takto z toho bylo až osmé místo. Těsně pod stupni vítězů skončil Pieter Devos z Belgie, jenž závodil hnědákem Espoir. V rozhodující jízdě nechyboval a dokončil v čase 40,54 sekundy.

V nejlepší trojici se dva jezdci podělili o společnou druhou příčku, což se parkurovém sportu a zejména v rozeskakování vidí zřídka. Nicola Philippaerts z Belgie s koněm Harley vd Bisschop projel trasou bez zaváhání v čase 39,79 sekundy. Naprosto stejný výsledek pak zaznamenal Španěl Eduardo Alvarez Aznar na koni Rokfeller de Pleville Bois Margot. Vítězem Grand Prix Madridu se stal Ben Maher s Explosion W, kterého poslední dvě zastavení na okruhu Global Champions zastihla ve výborné formě. Na druhé místo dosáhl v předešlém kole v Šanghaji. V žebříčku seriálu se posunul vzhůru a momentálně je druhý se 103 body. Ve vedení je stále britský jezdec Scott Brash s náskokem 28 bodů. Třetí příčku drží Australanka Edwina Tops-Alexander, která má na kontě sto bodů.




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE