reklama 11A

MS v Lanakenu zahájil nejlépe Doležal

ikonka

Celkem šest českých dvojic bylo možné vidět během čtvrtečního dne 13. září v rámci první kvalifikace mistrovství světa mladých koní v belgickém Lanakenu. Nejlépe si z české výpravy vedl v šestileté kategorii Filip Doležal s Chaccamilou...
13.09.2018 19:19  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

V rámci šestileté kategorie jsme měli na startu soutěže 130 centimetrů vysoké celkem tři české zástupce. Dva z nich se přitom po bezchybné první fázi probojovali i do té druhé. Obě části bez trestných bodů dokončil z české ekipy Filip Doležal s Chaccamilou. Jeho dosažený čas ho zařadil do nejlepší čtvrtiny, a to konkrétně na 52. místo. Na startu se totiž představilo přes 270 koní.

Do druhé fáze se dostala také Lenka Matunová s Hicksteadem TN. V této druhé části však inkasovala 8 trestných bodů, což znamenalo 127. příčku. Bohužel jedno shození si v první fázi připsal Marek Klus se Solidatem. První fázi však dokončili poměrně rychle.

Další tři čeští zástupci pak stanuli na startu soutěže pro pětileté koně. Prví kvalifikace se jela na parkuru 125 centimetrů vysokém. Nejlepší výkon podal opět Filip Doležal, když mu s Naganem po jedné chybě patří 102. pozice ve výsledkové listině. U těchto koní rozhodovaly pouze trestné body a nikoliv čas, takže se jedná o dělené místo.

Marek Klus s Caloxem si na konto připsal celkem 5 trestných bodů. Pouze jeden trestný bod navíc však znamená 155. pozici po první kvalifikaci. Dvě chyby pak zaznamenal Jakub Štěrba s Heartvitem Zh.

 

Startovní a výsledkové listiny naleznete ZDE.




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE