reklama 11B

ME 2018: Fontainebleau hostí trojitý šampionát

ikonka

Děti, juniory a mladé jezdce čeká v roce 2018 společné mistrovství Evropy hned ve třech disciplínách. Konat se bude ve francouzském Fontainebleau, a o medaile se tam bude závodit v drezuře, všestrannosti a parkurovém skákání...
08.11.2017 09:14  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Francouzské Fontainebleau bude ve dnech 9. – 15. července 2018 hostit hned trojí mistrovství Evropy. O tituly tam totiž budou bojovat mladé naděje v drezuře, parkurovém skákání a ve všestrannosti.
 
Známé jezdecké centrum, kde se mezinárodní závody napříč mnoha disciplínami konají pravidelně, leží přibližně 40 km jihovýchodně od Paříže. 
 
V červenci zažije vytížený týden, během něhož se rozhodne o mistrech Evropy mezi skokany, drezurními jezdci a jezdci všestrannosti. V případě parkurového skákání a drezury se bude soutěžit ve třech věkových kategoriích: dětí, juniorů a mladých jezdců. Ve všestrannosti není dětská kategorie, takže šampionát čeká juniory a mladé jezdce. Navíc se budou vyhodnocovat individuální soutěže i klání družstev.
 
V parkurových soutěžích na ME 2017, které se konalo v Šamoríně, se o nejcennější kovy podělili zástupci čtyř zemí. Velká Británie brala zlato v soutěži týmů mladých jezdců a dětí. Italové vyhráli mezi juniorskými družstvy a Lorenzo Correddu vybojoval první místo v dětské kategorii. 
 
Individuální zlato v juniorském šampionátu získal Nizozemec Rowen Van De Mheen a mistrem mezi mladými jezdci se stal Švýcar Bryan Balsinger.
 
Drezuře při ME v Roosendaalu vládli Nizozemci a Němci. První jmenovaná země vybojovala zlato v dětské úrovni, družstva v kategoriích juniorů a mladých jezdců ovládli Němci. Tyto dva národy se podělily i o úspěchy v individuálním hodnocení. Hannah Erbe (GER) vyhrála ME mladých jezdců a Daphne van Paperstraten (NED) a Sanne Buijs (NED) jsou mistryněmi ME v soutěži juniorů respektive dětí. 
 
Všestrannou evropskou šampionkou se v Millstreetu stala mezi juniory Britka Isabelle Upton a mezi mladými jezdci Němka Hanna Knüpel. Němci brali zlato také v obou hodnocení družstev.
 
V roce 2018 se šampionáty, jež se konaly na třech různých místech ve třech termínech, spojí v jeden.



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE