reklama 11D

MČR v praravoltiži hostilo VFU Brno

ikonka

V Brně v areálu veterinární univerzity se ve dnech 5. – 7. října uskutečnilo mistrovství České republiky v praravoltiži. Jezdci soutěžili celkem v šesti kategoriích, z čehož čtyři byly určeny pro jednotlivce a dále se jednalo o dvojice a skupiny…
08.10.2018 08:04  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Účastníci byli v kategorii MH rozděleni dále dle pohlaví. Mezi ženami se z vítězství radovala Hana Šimečková, která získala 6,90 bodů. Reprezentantka TJJ Lucky Drásov předvedla nejlepší povinnou sestavu (6,39 bodů), dobře si vedla i ve volné sestavě v rámci prvního kola (7,08 bodů). V druhém kole získala ve volné sestavě 7,23 bodů, což rozhodlo o jejím vítězstvím. Druhá skončila Petra Maláková před Eliškou Vrbkovou.

Mezi muži si nejlepší hodnocení připsal Štěpán Švarc, který jako jediný účastník v této kategorii získal více jak 7 bodů. Velice dobře se představil ve volné sestavě v rámci prvního i druhého kola a celkem si odnesl 7,32 bodů. Druhý skončil Petr Pollak před třetím Josefem Kočím.

V kategorii LH si nejlepší hodnocení zasloužila za své jízdy Eliška Čejková, která obdržela 7,11 bodů. V této kategorii nastoupili další tři účastníci.

Dále se jezdci představili v rámci TH1 a TH2. Mezi šesti startujícími v TH 1 získaly tři jezdkyně více jak sedm bodů. Zlato obdržela Veronika Písaříková (7,41 bodů). Na dalších medailových pozicích skončily Anna Lubalová (7,07 bodů) a Daniela Wiederová (7,00 bodů). Mezi jezdci TH2 se sešlo méně startujících. Výsledek 6,42 bodů přinesl zlato Pavle Tetaurové z TJ Orion Praha.

Devět startujících měla soutěž ZO, kde se rozdala i jedna známka nad osm bodů. Z vítězství se radovala Veronika Marečková, která zapsala na konto nejvyšší hodnocení mezi jednotlivci, a to 8,02 bodů. Medaile byla dále připravena pro durhou Vendulu Kličníkovou a bronzovou Terezu Chmelařovou.

 Další hodnocení, které překonalo osmibodovou hranici, bylo možné najít ve dvojicích. Nejlepší výkon se podařil zástupcům TJ Orion Praha, Štěpánu Švarcovi a Veronice Písaříkové. Tato dvojice si připsala na konto 8,63 bodů. Za ní se umístilo duo z Epony Brno ve složení Petra Mikuláštíková a Michael Obst. Bronz získaly z TJJ Lucky Drásov Klára Kotolová a Vendula Kličníková.

V soutěži skupin bylo možné vidět čtyři družstva. Nejvíce se sestava vydařila závodníkům z Epony Brno, když získali konečné hodnocení 5,39 bodů.

 

Konečné výsledky tohoto mistrovství naleznete v záznamu závodů, viz odkaz níže.




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE