reklama 11A

London Knights mezi favority na postup do Prahy

ikonka

Série Global Champions League má za sebou třetí kolo, které hostila Šanghaj. Celkem se jich letos bude konat šestnáct a následně v prosinci vše vyvrcholí při Super Cupu v rámci Prague PlayOffs, který je finálovým kláním pro šestnáct nejlepších týmů…
27.04.2018 07:00  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Foto Stefano Grasso/LGCT
 
 
Každá zastávka Global Champions přináší něco nového. Třetí kolo se konalo 20. až 22. dubna v Šanghaji a v týmovém klání Global Champions League tam zvítězili jezdci celku London Knights, kteří se tak posunuli se do čela žebříčku soutěže družstev. Tato pozice značně zvyšuje jejich šanci na účast při premiérovém Super Cupu Prague PlayOffs, který je určený pro šestnáct nejlepších celků sezony 2018. 
 
Jejich nejzkušenějším členem, jenž měl díky dvěma čistým jízdám lví podíl na triumfu v Šanghaji, je Brit Ben Maher. Na kontě má řadu významných trofejí, je zlatým medailistou z olympiády v Londýně v roce 2012, kde s legendárním hřebcem Tripple X podpořil domácí tým. Z mistrovství Evropy o rok později má dokonce dvě medaile, když jako jednotlivec dojel druhý, a navíc byl součástí zlatého družstva. 
 
Ben Maher zastupuje i roli trenéra talentované devatenáctileté Emilly Moffit (GBR), která v Číně jako členka London Knights rovněž přispěla k jejich vítězství. Velmi mladí jsou i další Londýnští rytíři. Pětadvacet let je švýcarskému reprezentantovi Martinovi Fuchsovi. Příslušník známé jezdecké rodiny už stihl získat týmový bronz z evropského šampionátu seniorů 2013 a o tři roky později startoval dokonce na olympijských hrách v Riu de Janeiru, kde Švýcaři s jeho přispěním skončili šestí. Fuchs je také vítězem loňské GCT Grand Prix Mexico City.
 
Součástí celku jsou také dvojčata Nicola a Olivier Philippaertsovi. Bratři, kteří letos oslaví čtyřiadvacet let, jsou synové jednoho z nejlepších belgických parkurových jezdců Luda Philippaertse, a zdá se, že jablko nepadá daleko od stromu. Nicola vyhrál v roce 2011 mistrovství Evropy mladých jezdců v hodnocení týmů i jednotlivců, v roce 2014 startoval jako dvacetiletý ve finále Světového poháru a neunikla mu ani účast na olympiádě v Riu. Olivier má tři medaile z evropských šampionátů mladých jezdců, byl vyhlášen v Belgii talentem roku 2012 a stejně jako jeho bratr se již řadu let pohybuje v nejvyšším skokovém sportu. 
 
Shodný počet bodů v průběžné tabulce Global Champions League, tedy 62, mají druzí Valkenswaard United. Jen šest bodů pak na ně ztrácí družstvo Prague Lions. Elitní pětici doplňují ještě Doha Fursan Qatar na čtvrtém a Monaco Aces na pátém místě.
 
Pražská galashow světového parkuru Prague PlayOffs proběhne ve dnech 13. až 16. prosince ve vysočanské O2 areně a právě šestnáct nejlepších týmů žebříčku sezony 2018 při ní bude bojovat o titul šampionů. Podrobnosti najdete na webu www.pragueplayoffs.com.
 



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE