reklama 11B

Libuše Mencke po dvou letech drezurní mistryní ČR

ikonka

Královice zažily během třetího srpnového víkendu svátek drezury a paradrezury. Proběhlo tam mistrovství ČR v obou disciplínách. EquiTV připravila reportáž ze seniorských drezurních kategorií. Tu nejvyšší ovládla po dvou letech Libuše Mencke.
24.08.2018 15:55  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

REPORTÁŽ Z MČR SENIORŮ V DREZUŘE SLEDUJTE ZDE

Seniorské mistrovství České republiky v drezuře, které proběhlo v Královicích od 16. do 19. srpna, bylo letos rozděleno na dvě rundy. V malé túře na úrovni ST čekala jezdce v závěru tříkolového klání volná úloha Intermediate 1. Ta se velmi vydařila Petře Miki Civišové, která dostala s holandským valachem Europe-M třetí nejvyšší známku. V celkovém hodnocení však po přičtení prvních dvou výsledků skončila těsně pod stupni vítězů. Michal Knoflíček na ryzákovi Zun Light VDL podal nejlepší výkon hned v úvodu mistrovství, kdy dojel třetí. Přestože pak v dalších dvou jízdách lehce ztratil, na bronzovou medaili to nakonec stačilo. Tři druhá místa zaznamenala dvojice Kamila Kotyzová a Radula, která tak po konečném účtování brala titul vicemistryně České republiky. Ida Vavříková v sedle hřebce Fürst Romantico předváděla od začátku do konce šampionátu povedené jízdy. Všechny úlohy vyhrála a obsadila tak příčku nejvyšší.

Úlohy na vysoké obtížnosti stupně TT byly připraveny pro účastníky hlavní seniorské kategorie. Velmi dobře se soutěž vyvíjela pro Adélu Neumanovou s hřebcem Babylonem. Ta šla do nedělního küru z třetího místa. Volná sestava jí však nakonec odsunula o pouhé tři desetiny procenta na čtvrtou příčku. Kür se naopak velmi vydařil do té doby čtvrté Haně Vášáryové, která v Královicích sedlala klisnu Filipu. Její nedělní jízda jí nakonec posunula na třetí místo. Obhájkyně zlata z loňské malé túry Tereza Hábová s Jamesem Bondem startovala letos v nejvyšší vypsané úrovni. A dařilo se jí. Po třech vyrovnaných výkonech, kdy za Freestyle brala známku dokonce vyšší než 71 procent, dojela druhá. Výbornou formu si na mistrovství České republiky načasovala Libuše Mencke. Se Sýriem ovládla všechna tři kola. Její hodnocení vždy překonalo hranici 70 procent a za volnou sestavu dostala bezmála 74,5 procenta. Po dvou letech tak mohla opět slavit zlato. 

Nezkrácené videozáznamy všech nedělních soutěží mistrovství České republiky v drezuře najdete na našem webu s adresou www.equitv.cz.
 




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE