reklama 11A

Letošní sérii FEI Classics vyhrál Michael Jung

V Burghley se během prvního zářijového víkendu uzavřela série závodů všestrannosti CCI4* FEI Classics 2016/2017. Poslední kolo vyhrál britský jezdec Oliver Townend, celkové hodnocení však stejně jako v předchozím ročníku, ovládl Michael Jung.
04.09.2017 14:05  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Michael Jung vyhrál FEI Classics 2016/2017. Foto: FEI

FEI Classics je série šesti závodů všestrannosti nejvyšší kategorie, tedy CCI4*. První kolo se tradičně koná na podzim v Pau (FRA), poté se ještě v daném roce přesouvá seriál k protinožcům do australského Adelaide. 
 
Prvním závodem v nové sezoně je po několikaměsíční pauze vždy CCI4* v Lexingtonu v Kentucky, poté už zůstávají jezdci na starém kontinentu, následují závody v Badmintonu (GBR), Luhmühlenu (GER) a Burghley (GBR).
 
Letošní první kolo v Pau vyhrál francouzský jezdec Maxime Livio s koněm Qalao des Mers. Druhou i třetí příčku obsadil Michael Jung s koňmi FischerTakinou a FischerRocanou. 
 
Australský mítink se stal záležitostí domácích jezdců. Vyhrála Hazel Shannon s Cliffordem, druhé místo získal Wilhelm Enzinger s Wenlock Aquifer a třetí příčku obsadila dvojice Andrew Cooper a Evergem Perfection.
 
V Kentucky se nejvíce dařilo Michaelovi Jungovi s FischerRocanou, který dokázal tento závod vyhrát potřetí v řadě. Za ním skončil Maxime Livio na Qalao des Mers a pomyslný bronz získala Zara Tindall (GBR) v sedle High Kingdom.
 
V britském Badmintonu si pro vítězství dojel Novozélanďan Andrew Nicholson na Nereo, druhý skončil Michael Jung s La Biosthetique Sam a třetí příčku obsadil Tim Price (NZL) s koněm Xavier Faer.
 
Německé kolo CCI4* Luhmühlen ovládla domácí jezdkyně Julia Krajewski, která sedlala koně Samourai du Thot. Za ní dojela další žena, britská reprezentantka Nicola Wilson s koněm Bulana. Třetí místo získala Němka Bettina Hoy na Designer 10.
 
Závěr série v Burghley (GBR) vyšel Britům. Zvítězil Oliver Townend na koni Ballaghmor Class. Také další příčky obsadily domácí dvojice. Druhá dojela Piggy French s Vanir Kamira a třetí místo obsadila Gemma Tattersall s Arctic Soul.
 
Po uzavření bodování všech šesti kol je jasné, že vítězství v celé sérii obhájil Michael Jung, který vyhrál o v minulém ročníku. Nasbíral 39 bodů. O 6 bodů méně má na druhém místě Maxime Livio a třetí je Nicola Wilson s 20 body.
 

Podrobnosti k FEI Classics najdete na webu FEI




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE