reklama 11C

Letošní MČR chladnokrevných koní hostil Klokočov

O víkendu 3. – 4. října proběhlo v Klokočově u Vítkova mistrovství České republiky chladnokrevných koní. Příznivci klidné síly těchto plemen mohli vidět soutěže jednospřeží a dvojspřeží ve třech různých disciplínách. Účast byla letos rekordní…
07.10.2015 14:48  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B

Foto v galerii: Barbora Blizňáková

Samotnému klání předcházela výstava soutěžících koní. Diváci viděli zástupce plemen slezský norik, norik, českomoravský belgik a polský chladnokrevník
 
V sobotu 3. října byl na programu šampionát jednospřežní, kterých se na start postavilo jednadvacet. Soutěž sestávala ze tří částí. Formanskou jízdu o čtrnácti překážkách ovládl Jan Blizňák s koněm Brys Slezský, druhý byl Mojmír Kubíček s Biskupem.
 
Trať ovladatelnosti obsahovala devět překážek a nejlépe ji zvládl Mojmír Kubíček s Biskupem. Vyměnil si tak pozici s Janem Blizňákem, který dojel druhý, v této disciplíně se Sagemem
 
Nejsilnějším koněm v jednospřeží se ukázal být Jurášek. Koně tahali saně o hmotnosti 700 – 1400 kg. Celkovým vítězem jednsopřeží se stal Mojmír Kubíček.
 
V neděli pak proběhlo mistrovství dvojspřeží se stejným scénářem, tedy s třemi různými disciplínami. Jan Blizňák zapřahal Bryse a Rozárku a zvítězil s nimi ve vozatajské soutěži. Druhý byl Pavel Reichel s Neronem a Nachem-B. 
 
Jízdu ovladatelnosti zvládl nejlépe Jiří Knapovský s párem Samanta-K a Streid-K. Druhý Josef Škvařil zapřahal Bleka a Sagara. 
 
Patnáct párů nastoupilo do poslední části, atraktivního těžkého tahu. Tahaly se saně o hmotnosti 2700 kg a do vzdálenosti 290 metrů je utáhla dvojice Saimon a Jurášek pod vedením Dušana Turčana. 
 

Více informací a výsledky najdete ZDE




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE