reklama 11C

Legendární Mark Todd vede CCI4* v Burghley

Ve čtvrtek 31. srpna odstartoval v Burghley poslední závod série FEI Classics. Po prvním dni vedl Němec Michael Jung. V pátek se představila v drezurní zkoušce druhá polovina startujících a do čela se vyhoupl legendární jezdec Mark Todd.
02.09.2017 08:25  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Mark Todd a Leonidas II vedou po drezuře v CCI4* Burghley. Foto: FEI / Libby Law
 
Bezmála čtyřicet let poté, co v Burghley startoval poprvé, se novozélandský reprezentant Mark Todd předvedl ve skvělé formě, když se po první disciplíně – drezuře ujal vedení v posledním kole FEI Classics 2016/2017. S koněm Leonidas II nastoupí do sobotního crossu se zatížením 36,7 trestného bodu.
 
„Vyhrál jsem CCI v Burghley asi pětkrát, ale nikdy v tomto století. Leonidas je kůň, s kterým bych to konečně mohl dokázat. Když jsem ho jako šesterého dostal, byl hodně prudký, ale nyní už ví, co po něm chci a mám v něj plnou důvěru“, okomentoval Todd formu svého koně.
 
Před Michaela Junga (GER), který po čtvrteční části drezur vedl s La Biosthetique Samem se v pátek dostala i americká dvojice Lauren Kieffer a Veronica II. Jung je průběžně třetí. V TOP3 je rozdíl 2,2 trestného bodu, takže v terénních jízdách, které jsou na programu 2. září i na parkuru o den později se může leccos ještě změnit. 
 



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE