reklama 11B

Kvalifikovaná skoková družstva na OH do Ria 2016

Poslední kvalifikační soutěží družstev pro účast na olympijských hrách v Riu de Janeiru byly skokové závody pro skupinu G. Dne 25. srpna tak došlo k aktualizaci a kompletnímu seznamu 15 týmů, které budou bojovat o medaile na této významné akci…
28.08.2015 10:02  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C


Ilustrační foto Kateřina Návojová

Na olympijské hry se kvalifikovaly týmy celkem ze šesti skupin, k nim navíc přibyla Brazílie coby hostitelská země. Pět družstev si zajistilo účast na základně výsledků ze světových jezdeckých her v Normandiiroce 2014. Tehdy se nejvíce dařilo Nizozemí, Francii, USA, Německu a Švédsku. K nim se připojila trojice nejlepších týmůnedávného mistrovství Evropy vyjma již kvalifikovaných. Příležitost tak dostalo Švýcarsko, Velká Británie a Španělsko.

Z Pan-amerických her roku 2015 získala účast na olympijských hrách Kanada a Argentina. Ve skupině F si nejlépe vedl Katar, jejich čtyři členy tak také uvidíme bojovat o co nejlepší výsledek. Ze skupiny C se z Šamorína kvalifikoval tým reprezentující Ukrajinu. Poslední dva celky tvoří nejlépe umístění ze skupiny G, a to Japonsko a Austrálie. Právě o těchto dvou týmech se rozhodlo jako poslední.

V rámci týmové soutěže se tak představí 15 družstev, a to s maximálním počtem 60 jezdců. Dalších 15 jezdců se kvalifikuje mezi jednotlivci. Ti bojují o kvalifikační body až do března. Největší šanci má zatím Aleš Opatrný, který figuruje s Acovarem na druhé příčce. Ondřej Zvára a Cento Lano jsou šestí, těsně za elitní desítkou je na jedenácté pozici Zuzana Zelinková a Caleri II.

Na seznam týmů i jednotlivců ve všech třech jezdeckých disciplínách se dostanete ZDE




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE