reklama 11A

Kůň z Čech získal medaili na WEG v Tryonu

ikonka

V Tryonu při Světových jezdeckých hrách startoval také jeden kůň, kterého si mohou čeští diváci pamatovat, a který v neděli 23. září získal medaili. Řeč je o valachovi Djazz F, který se stal mistrem ČR v drezuře a nyní startoval v paradrezuře…
24.09.2018 19:25  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Desetiletého valacha Djazz F si mnozí pamatují na českých kolbištích s drezurní jezdkyní Terezou Hábovou. Jako čtyřletý byl tehdy zakoupen do České republiky díky Karolíně Žižkové. Od pěti let ho pak připravovala právě Tereza Hábová, která s ním získala i titul a zlatou medaili na mistrovství České republiky a stala se dvojnásobnou vítězkou Českého drezurního poháru.

Tento valach startoval nyní na Světových jezdeckých hrách v Tryonu s japonskou reprezentantkou Tomoko Nakumara, která ho zakoupila na začátku letošního roku. Tato Japonka závodí v paradrezuře v kategorii Grade V, což jsou jezdci s nejlehčím postižením. Dříve se dokonce účastnila soutěží v drezuře, a to až do stupně T. Po úrazu se však začala věnovat paradrezuře. A v té se jí skutečně daří.

Společně s Djazzem F získali kvalifikaci na Světového jezdecké hry již pouhé dva týdny po jeho koupi, a to na mezinárodních závodech CPEDI v Holandsku. Právě v Holandsku navíc tato jezdkyně trénuje, ustájena je přitom ve stáji světoznámého skokového jezdce Pieta Raijmakerse, který je zároveň spolumajitelem koně.

V samotném Tryonu se výkony dvojice každým dnem zlepšovaly, až v nedělní úloze Freestyle získala krásnou bronzovou medaili. Může nás tak těšit, že kůň, který se připravoval dříve v České republice, získat na Světových jezdeckých hrách medaili.

 

Kompletní výsledky z těchto světových her můžete najít ZDE.

Foto: archiv Karolíny Žižkové




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE