reklama 11D

Kočárová jízda zve na Velkou pardubickou 2017

Už ve čtvrtek 5. října pozve obyvatele Pardubic na nedělní vrchol české překážkové sezony tradiční KOČÁROVÁ JÍZDA. Městem projede průvod kostýmovaných jezdců na koních a kočárů. Více se dočtete v tiskové zprávě dole...
04.10.2017 09:55  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Foto: DS Pardubice

Už ve čtvrtek 5. října pozve obyvatele Pardubic na nedělní vrchol české překážkové sezony tradiční KOČÁROVÁ JÍZDA. Městem projede průvod kostýmovaných jezdců na koních a kočárů, který bude pozvánkou na 127. Velkou pardubickou s Českou pojišťovnou. Každoročně má své téma – tentokrát to budou „ženy Velké pardubické“.

V letošním roce totiž uplyne dlouhých 80 let od vítězství jediné ženy v historii Velké pardubické, komtesy Laty Brandisové. A přestože ona je jedinou vítězkou, není jedinou účastnicí legendárního dostihu. Na trať Velké pardubické se kromě ní vydalo dalších pět žen. Právě tyto ženy budou představovat jezdkyně na koních, které pojedou v dresech těchto dam. Symbolicky se tak představí Eva Palyzová, Charlotte Brew, Jana Nová, Renata Charvátová, Lucie Baluchová a Martina Růžičková. A ještě jedno výročí Kočárová jízda připomene – 10 let od vítězství bělky Sixteen a návštěvy britské princezny Anny.

„Kočárová jízda je součástí Podzimních městských slavností a také pozvánkou na neděli. Tam se totiž budou moci návštěvníci potkat se skutečnými ženami Velké pardubické. Pozvali jsme všechny žijící účastnice Velké pardubické a ony pozvání přijaly. Symbolicky diváci uvidí také Latu Brandisovou, která bude zavádět koně na start Velké pardubické,“ zve k nedělní návštěvě závodiště místopředseda představenstva a výkonný ředitel Dostihového spolku a.s. Martin Korba.

Kočárová jízda vyjede z pardubického závodiště v 16 hodin a ulicí Teplého, 17. listopadu a přes třídu Míru projede Zelenou bránou na Pernštýnské náměstí. Tady na diváky čeká v 17 hodin krátké představení. Průvod se bude vracet zpět Anenským podjezdem.

Zdroj: tisková zpráva Dostihového spolku


 




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE