reklama 11D

Klokočov zažil mistrovství ČR a SR chladnokrevníků

ikonka

Společné česko-slovenské mistrovství chladnokrevných koní v kombinovaných soutěží se odehrálo 30. září v Klokočově. Vypsána byla pouze kategorie dvojspřeží. Vítězem se stal nakonec slovenský reprezentant Luboš Dobrotka…
02.10.2018 13:58  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12C
V neděli 30. září se ve Františkově dvoře v Klokočově konalo společné mistrovství Česka a Slovenska chladnokrevných koní v kombinovaných soutěžích. 
 
Pro účastníky byla vypsaná kategorie dvojspřeží, která zahrnovala všechny tři disciplíny obvyklé v šampionátech koní těchto plemen. Jako první přišla na řadu formanská jízda, což je obdoba vozatajského parkuru. Nejlépe si v ní vedl slovenský zástupce Patrik Játy s koňmi Litvorem a Mačkem. Jeho výkon byl bezchybný, celkem si tak zapsal čas bez penalizace v hodnotě 2 minuty 24 sekund a 95 setin. 
 
V druhé části šampionátu čekala účastníky soutěž v ovladatelnosti s kládou. Jediným, kdo překonal bez trestných bodů všechny překážky, byl další z českých zástupců David Janoš s koňmi Nickem a Brysem Stadleckým. Poslední a divácky velmi atraktivní disciplínou byl těžký tah. V něm se jako nejsilnější ukázali koně Slováka Jana Francistyho Dolar a Cedrik. Ti utáhli saně o váze 2400 kilogramů na vzdálenost 6,5 metru.
 
O vítězi společného Česko-Slovenského šampionátu rozhodl součet výsledků ze všech třech dílčích částí. Titul vybojoval Luboš Dobrotka s Olegem a Oidipem, a to díky vysoké pozici v ovladatelnosti v kládě a také v těžkém tahu. Druhé místo obsadil Jan Francisty s Dolarem a Cedrikem. Stříbro jim vyneslo zejména vítězství v těžkém tahu. Na třetí příčce dokončil mistrovskou soutěž David Janoš s koňmi Nickem a Brysem Stadleckým. Po celou dobu závodů podával vyrovnané výkony, přemožitele navíc nenašel ve formanské jízdě.



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE