reklama 11C

Kateřina Kučerová mistryní ČR mezi mladými jezdci

ikonka

První kategorií, která dospěla v neděli 29. července při zduchovickém MČR ke svému závěru, byla soutěž mladých jezdců. Tu ovládla suverénně Kateřina Kučerová, jež si třetím čistým kolem dojela pro titul. O stříbru a bronzu rozhodlo rozeskakování.
29.07.2018 12:00  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Foto: Patricie Mazuchová
 
Skutečně krásný sportovní zážitek přinesl první vrchol republikového šampionátu v parkurovém skákání, které hostí ve dnech 27. – 29. července Zduchovice. Po dvou kolech se v kategorii mladých jezdců držely na první příčce tři bezchybné dvojice. V neděli je čekal parkur stupně ST** tedy s překážkami do 140 cm. 
 
První z čistých Anna Held s Cara Miou při své třetí jízdě jednou chybovala, a dorovnala tak skóre původně až páté Kateřiny Tomanové s valachem Chacco Gold. Následovala jízda Antonie Sabathilové v sedle klisny Antalie, jenže jezdkyně dovezla 9 trestných bodů a z medailových míst se propadla. 
Poslední startovní pozici měla Kateřina Kučerová, jež věděla, že pokud neshodí žádnou překážku, stane se mistryní republiky. Spolu s Anabel vant Kathof udržela nervy na uzdě a rutinovaným výkonem si dojela pro zlato.
 
O stříbru a bronzu rozhodlo rozeskakování mezi jezdkyněmi, které měly jednu chybu. To zahájila Kateřina Tomanová s Chacco Goldem a inkasovala 4 trestné body. Anna Held však udělala chybu na stejné překážce a rozeskakování udělala ještě napínavější. Nakonec projela cílem s jedním zaváháním, ovšem rychleji a vybojovala tak druhé místo.
 
Výsledky z MČR najdete v záznamu závodů níže



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE