reklama 11D

Kamil Papoušek zazářil při GP Jana Kutěje 2017

ESC Olomouc pořádá tradiční říjnové parkurové závody GP Jana Kutěje, které jsou vzpomínkou na tuto významnou jezdeckou osobnost. Letos v Olomouci zazářil Kamil Papoušek, který vyhrál hned dvě kategorie. My si to připomeneme v reportáži EquiTV.
12.10.2017 09:42  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

VIDEOREPORTÁŽ Z OLOMOUCE SLEDUJTE ZDE

Letošní parkurovou sezonu v olomouckém Equine Sport Centru uzavřela Grand Prix Jana Kutěje, která se konala ve dnech 6. až 8. října. Vrcholy všech tří vypsaných úrovní byly na programu v poslední den mítinku, tedy v neděli.

Kategorie s překážkami do 120 centimetrů přilákala na start rozhodující soutěže bezmála padesát dvojic, z nichž jich deset postupovalo do finále. V něm si pro celkové vítězství dojela Lenka Vachtuková s Dárkem, která po nejlepším výkonu v základním kole přidala i napodruhé bezchybnou a nejrychlejší jízdu. 

O deset centimetrů vyšší byly překážky soutěže střední kategorie, která byla rovněž obsazena téměř padesátkou kvalitních dvojic. Deset z nich se po základní jízdě podívalo ještě do finále. Nulu měla na svém kontě po dvou jízdách Kateřina Málková v sedle koně Cornils. Její finálový čas měl hodnotu 33,86 sekundy, což stačilo na třetí místo. Bez trestných bodů dokončil obě části také domácí jezdec Radovan Cibere s klisnou Evitou. K druhé příčce mu dopomohl rozdíl pouhých čtyř setiny sekundy. Vítězem kategorie do 130 centimetrů se stal Kamil Papoušek, který s Flyingem také ani jednou nechyboval, a navíc čas dosažený ve finále dokázal stlačit těsně pod hranici 32 sekund. 

Nejvyšší úrovní Grand Prix Jana Kutěje byl parkur, jehož překážky dosahovaly výšky 140 centimetrů. Velmi dobře začala dvojice Tina Šalková a Frascati Van Ter Hulst, když v základním kole nechybovala. Jenže ve finále se dopustila dvou shození, což jí odsunulo na konečnou desátou příčku. Také Veronika Jelínková se svou stájovou jedničkou – hřebcem Foreverem – zajela první část bez chyb. A stejně jako Tina Šalková ve finále zaváhala dvakrát. Lepší čas jí posunul na deváté místo. Osmá skončila Nikola Bieliková s Carthinjem. Rovněž její jízdy měly stejný scénář, po bezchybném základním kole dovezla ve finále osm trestných bodů. 

Čtyři trestné body z druhé, tedy finálové jízdy, to byl výsledek Kateřiny Málkové, jež s Dedijtje dokončila jako sedmá. Bez shození prošel základním parkurem Zdeněk Žíla s hřebcem jménem Trend Delsendam Z. Ve finále přišla jedna chyba a s časem 43,19 sekundy z toho bylo šesté místo. Shodný výsledek, tedy čisté základní kolo a jedno shození ve finále, měla Kateřina Kubrická s Lentilkou. Lepší čas jí však vynesl pátou příčku.

Radovan Cibere v této úrovni sedlal Lyonela D, s kterým dokázal obě části soutěže absolvovat bez chyb a v čase, který stačil na pomyslný bronz. Druhý dojel Václav Nágr s klisnou D´Amelusinou 22. V obou částech prolej cílem bez trestných bodů, navíc jeho finálový čas se blížil hranici 40 sekund. Ještě o půl sekundy rychleji zvládl trať finále Kamil Papoušek, kterého zastihl olomoucký mítink ve skvělé formě. Pro vítězství v hlavní soutěži si dojel s Centisimem. Navíc s koněm Datasys Corcovado přidal čtvrté místo.

Nezkrácený video záznam všech tří zmíněných úrovní Grand Prix Jana Kutěje v Olomouci najdete na našich internetových stránkách www.equitv.cz.




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE