reklama 11B

KWPN nejlepší plemennou knihou ve skokovém sportu

ikonka

Světová chovatelská federace sportovních koní WBFSH vydala v polovině sezony aktualizaci žebříčku úspěšnosti plemenných knih v rámci parkurového sportu. V čele je stejně jako na jaře KWPN tedy holandský teplokrevník.
24.08.2018 14:05  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12C
První příčka v žebříčku WBFSH Rolex World Ranking List, tedy v pořadí plemenných knih počítaném dle úspěšnosti v parkurovém sportu, patří holandskému teplokrevníkovi KWPN. Jedničkou pořadí jednoltivých koní je rovněž příslušník tohoto plemene čtrnáctiletý valach Zinius, jehož v nejvyšším sportu sedlá Harrie Smolders.
 
Mezi TOP zástupce KWPN patří také Explosion W, valach, s nímž závodí lídr Global Champions Tour Ben Maher a jedenáctiletá hnědka California, která se po světových kolbištích pohybuje ve dvojici s Edwinou Tops-Alexander.
 
Na druhé příčce mezi plemennými knihami figuruje BWP, tedy belgický teplokrevník. V řadách nejlepších koní tohoto plemene jsou H&M Harley VD Bisschop jezdce Nicoly Philippaertse a také klisna Gancia de Muze, s níž závodí v barvách Prague Lions v seriálu Global Champions Niels Bruynseels. Třetí nejúspěšnější plemennou knihou je v aktuálním pořadí OS neboli oldenburský skokový kůň.
 
V pořadí jednotlivých koní je za Ziniem na druhém místě hanoverská klisna Fine Lady hvězda stáje olympijského vítěze Erica Lamaze. Třetí je hřebec plemene Zangersheide Tobago Z, kterého sedlá Daniel Deusser.
 

Kompletní žebříček WBFSH najdete ZDE

Foto: FEI / Dirk Caremans




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE