reklama 11D

KWPN aktuálně TOP plemennou knihou skokových koní

ikonka

Světová chovatelská federace sportovních koní WBFSH publikovala čtvrtletní aktualizaci žebříčků. Jedním z nich je také pořadí plemenných knih dle úspěšnosti jejich zástupců v parkurovém skákání. V čele je holandský teplokrevník…
24.04.2018 14:27  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12B
Zinius je momentálně nejvýše postaveným koněm na skokovém žebříčku WBFSH. Foto: FEI / Daniel Kaiser
 
Nejúspěšnější plemennou knihou hodnoceno podle výkonů jejích zástupců v mezinárodním parkurovém sportu je KWPN tedy plemenná kniha holandského teplokrevníka. Po přepočtu bodů k poslednímu březnovému dni vystřídala belgického teplokrevníka BWP. 
 
Ke změnám došlo i na druhém a třetím místě, druhá je OS neboli oldenburský skokový kůň a třetí je aktuálně WESTF tedy vestfálská plemenná kniha. BWP je čtvrtá.
 
O posun KWPN na čelo žebříčku se zasloužil zejména Zinius jenž je současně nejvýše postaveným koněm v hodnocení parkurových koní WBFSH. Čtrnáctiletý valach po Nabab de Reve tvoří s Harriem Smoldersem (NED) jednu z nejlepších skokových dvojic světa, která se předvedla naposled při finále Světového poháru v Paříži.
 
Oldenburského skokového koně zastupuje jako nejvýše postavený Chacanno po Chacco Blue na třetím místě. Toho jezdí Rodrigo Lambre a tvoří spolu součást brazilského národního týmu. 
 
Postup plemene se zkratkou WESTF podpořil svými výkony hřebec Cornado NRW (Cornet Obolensky), kterého známe v sedle s německým reprezentantem Marcusem Ehningem. Cornado je v tabulce WBFSH druhý.
 

Oba žebříčky najdete v tomto odkazu




Štítky: skokyWBFSH
reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE