reklama 11A

K účasti jezdců ČJF na polských národních závodech

ikonka

Velký ohlas vzbudila informace ČJF ohledně vypovězení smlouvy Polské jezdecké federace o vzájemném uznávání národních licencí při národních závodech v obou zemích. Jak to bude od 1. ledna 2018, to aktuálně zjišťoval Radovan Šalek… AKTUALIZOVÁNO
30.12.2017 11:03  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Předseda Severomoravské oblasti ČJF – Ing. Radovan Šalek telefonicky kontaktoval předsedu představenstva Polské jezdecké federace (PZJ) Jana Sołtysiaka. Dle zjištěných informací PZJ vypověděla smlouvu všem okolním státům, nic méně to neznamená, že by jezdci ze sousedních zemí od nového roku na národních závodech v Polsku nemohli startovat.
 
„Smlouva o uznávání licencí je zrušena, avšak jezdec může startovat na koni, kterému zakoupí licenci buď na závody (60 PLN), nebo na celý rok (120 PLN). Poplatky bude vybírat pořadatel závodů. Bez zaplacení licence kůň nemůže startovat,“ informuje Radovan Šalek. 
 
Původní zprávu najdete pod odkazem níže…
 
Nesmíme však opomenout, že podle mezinárodních všeobecných pravidel FEI (článek 101) je účast zahraničních jezdců na národních závodech podmíněna písemným povolením startu, jež vydává mateřská federace, a které je v sazebníku ČJF (podobně jako u mnoha dalších národních federací) zpoplatněno buď roční, půlroční či jednorázovou sazbou.
 
V minulosti se díky smlouvě s Polskou jezdeckou federací tato povolení českým jezdcům buď nevydávala vůbec, nebo pokud na tom trval pořadatel na polské straně či POL NF, vydávala se bezplatně. Zrušení smlouvy tak znamená změnu také v tomto ohledu. Český jezdec mířící na národní závody do Polska by podle pravidel měl od 1. ledna 2018 o povolení vždy na ČJF požádat, a tato by měla od jezdce dle sazebníku inkasovat poplatek 4000 Kč za rok, 2000 Kč za půl roku nebo 300 Kč za jedny závody. Vznesli jsme dotaz na Generálního sekretáře ČJF o upřesnění, zda se od roku 2018 účastníci polských národních závodů zrušením smlouvy vrací do tohoto klasického režimu, jaký je nastavený u všech federací, s nimiž ČJF smlouvu nemá. O odpovědi, kterou dostaneme, vás budeme informovat.
 
Ilustrační foto: MTP Sp. z o.o.



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE