reklama 11D

Jezdecký festival 2018 v Lysé nabídne 36 soutěží

ikonka

Pátý ročník Jezdeckého festivalu na výstavišti v Lysé nad Labem nabídne celkem 36 soutěží ve čtyřech jezdeckých disciplínách, kterými jsou drezura, skoky, spřežení a voltiž. Pětidenní akce proběhne do středy 21. do neděle 25. března 2018…
22.01.2018 11:24  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Novinkou v připravovaném rozpisu bude rozšíření pony soutěží v parkurovém skákání do dvou dnů. Vyhrazena jim bude dopolední část sportovního programu nejen ve středu, ale i ve čtvrtek. S tím částečně souvisí i další novinka. Pony soutěže jsou od letošního roku nově zařazeny do seriálu Zimní jezdecký pohár ČJF, který pravidelně vrcholí právě při Jezdeckém festivalu v Lysé. Jeho finále v parkurových soutěžích je naplánováno na čtvrtek. Skákat se bude na výstavišti v Lysé ovšem i v pátek. Na dopoledne jsou připraveny nižší soutěže od stupně Z, odpoledne se pak návštěvníci mohou těšit na dvoukolovou Grand Prix Czech Equestrian Teamu s výškou překážek 130 a 140 centimetrů. 
 
Na sobotní dopoledne pořadatelé tradičně plánují drezurní soutěže. Od 8.00 hodin ráno se pojede úloha St. Georges, následovat budou tři volné sestavy na hudbu od juniorské úrovně, přes Intermediate I až po Grand Prix. Také voltižnímu programu budou v sobotu odpoledne dominovat volné sestavy. Celkem je vypsáno osm soutěžních kategorií. Sobotní večerní show program zahájí skoková soutěž Mini-maxi, na níž naváže ještě jezdecká ukázka Jump and Drive. Na její start se postaví společně skokoví jezdci s vozataji. Poté bude následovat celá řada dalších jezdeckých vystoupení. 
 
Neděle bude celá vyhrazena vozatajům. Po hobby soutěžích jednospřeží a dvojspřeží se divákům představí dvojspřeží pony. Další tři soutěže v kategoriích jednospřeží, dvojspřeží a čtyřspřeží budou finálovými soutěžemi Zimního jezdeckého poháru ČJF v této disciplíně. 
 
Kompletní přehled všech soutěží najdete na adrese: www.jezdeckyfestival.cz/souteze.html



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE