reklama 11D

Jednání o Divizi 2 ve skokovém Poháru národů 2018

ikonka

Jak informovala Česká jezdecká federace ve svém dubnovém vydání zpravodaje, v druhé polovině března se v sídle Rakouské jezdecké federace ve Vídni uskutečnilo jednání národních federací zařazených pro rok 2018 v Divizi 2 ve skupině C…
17.04.2018 15:36  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
V té je celkem šest národů (CZE, SVK, AUT, HUN, POR, SLO). Jednání se týkalo nově nastavených pravidel pro FEI Pohár národů a za ČJF se jej účastnili Bohumil Rejnek a Markéta Šveňková. Přítomni byli ještě zástupci rakouské, slovenské a maďarské federace. Zástupci portugalské federace byli v telefonickém spojení.
 
V Divizi 2 je o kritickou situaci, jelikož původní záměr rozdělení do regionálních skupin, aby byla větší šance pro další země kvalifikovat se do celkového finále, se zcela vytratil. „Divize 2 byla od roku 2018 nově rozdělena do 4 skupin A,B,C a D. Česká republika je ve skupině C. Týmy mohou bodovat pouze na závodech v rámci své vlastní skupiny. Po rozdělení jsou v každé skupině pouze dvoje závody a ve skupině B dokonce nejsou žádné. Bohužel, v naší skupině C došlo k přeřazení slovenského Šamorína do Divize 1, čímž nám ubyly jedny velmi kvalitní závody. V naší skupině jsou tedy pouze CSIO3 Linz a CSIO3 Lisabon,“ uvádí se ve zprávě ČJF.
 
Další diskutovaný problém byla absence sponzorské podpory organizátorů ze strany FEI, což pro ně znamená výrazně vyšší finanční náklady, aby kromě peněz do cen, zajistili ještě i ubytování a jídlo pro účastníky, což může znamenat další úbytek organizátorů (Linz je v letošním roce také snížen na CSIO3). „Možnost, kterou uvádí FEI pro organizátory, pořádat CSIO1 za nižší náklady a u toho Pohár národů, nebude pravděpodobně zajímavá pro jezdce s ohledem na nižší finanční výhry. Závěrem tohoto jednání bylo několik bodů, jak by bylo možné vzniklou situaci do budoucna řešit. Tento návrh, na kterém se shodly všechny zúčastněné NF, bude předložen EEF (Evropské jezdecké federaci) s doporučením předat vše k řešení FEI. V opačném případě hrozí, v budoucnu podle názoru účastníků tohoto jednání, zánik Divize 2, pokud FEI neprojeví zájem tuto situaci řešit,“ dodávají zástupci České jezdecké federace v příspěvku publikovaném na stránkách svého zpravodaje.
 
Zdroj: www.cjf.cz
Ilustrační foto FEI / Libby Law Photography (archiv Jezdci.cz)



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE