reklama 11C

Jednací a volební řád Konference oblastí změněn

ikonka

Rada České jezdecké federace na svém zasedání 17. října projednala a schválila zásadní změnu v Jednacím a volebním řádu Konferencí oblastí. Právě oblastní Konference proběhnou na jaře 2019, budou předcházet Konferenci celostátní.
07.11.2018 13:45  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A
Celostátní Konference, která je nejvyšším orgánem České jezdecké federace, proběhne v termínu plánovaném mezi 20. březnem a 10. dubnem 2019. Po čtyřech letech od posledních voleb do vedení spolku bude opět volební. 
 
Předcházet jí musí Konference jednotlivých oblastí. Jejich Jednací a volební řád byl na zasedání Rady 17. října změněn. Nové znění se týká článku III odstavce 3 s cílem větší transparentnosti v účasti a průběhu oblastních Konferencí
 
Textace uvedeného článku byla upravena následovně: Členský subjekt (právnická osoba nebo fyzická osoba, která provozuje živnost související s jezdectvím) vykonává svá členská práva na Konferenci oblasti ČJF buď osobně nebo prostřednictvím svého statutárního orgánu nebo prostřednictvím zástupce, který je členem ČJF prostřednictvím daného subjektu (viz čl. III./8 Registračního a přestupního řádu). Zástupce předloží písemnou plnou moc podepsanou statutárním orgánem subjektu.
 
Z daného textu vyplývá, že delegátem oblastní Konference za právnickou osobu-subjekt musí být buď statutární zástupce členského subjektu či člen daného subjektu pověřený plnou mocí statutárního zástupce. Znamená to tedy, že již nebude možné, aby delegát za určitý subjekt disponoval více plnými mocemi za subjekty další. 
 
Oblastní Konference musí zvolit delegáty, kteří budou oblast zastupovat na plánované celostátní Konferenci. Rada ČJF na svém zasedání schválila také klíč na stanovení počtu delegátů na volební Konferenci ČJF na jaře 2019, a to „na každých započatých 250 členů jeden delegát“. Za rozhodné datum je stanoveno 30. září 2018.
 

Celý zápis z Rady najdete v tomto odkazu

 
Zdroj: www.cjf.cz



Štítky: ČJFKonference
reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE