reklama 11A

Janek Kroupa je mistrem ČR 2017 ve vytrvalosti

V sobotu 10. června proběhly v severočeském Slavošově mezinárodní závody a mistrovství České republiky v jezdecké vytrvalosti. Hlavní soutěž CEI2* na 120 kilometrů ovládl Janek Kroupa v sedle koně Gazal V 6 Hektor, který dokončil v čase 7.20.55.
10.06.2017 18:31  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Jeho průměrná rychlost tak byla 16,33 km/h. Tato soutěž byla současně mistrovstvím České republiky seniorů, a tak navíc získal v této kategorii pomyslné zlato. 
 
S více jak hodinovým odstupem svedli boj o třetí místo v CEI2* Anna Hrnečková s Tramínem a Petr Jadlovský s Rachel 4. Oba jeli průměrnou rychlostí 14,11km/h. Přestože do cílové rovinky vjel Jadlovský až za svou soupeřkou, nakonec druhá pozice patřila jemu, jelikož Tramín nečekaně zamířil směrem k cíli předešlých etap a ztratil tak cenné sekundy. Cílovou čáru protnul o jedinou sekundu později, než Rachel (v čase 8.30.14). Jelikož Anna Hrnečková startovala pouze v mezinárodní soutěži, bronzovou medaili z MČR si odvezla čtvrtá v cíli Jitka Schovánková s Moganem.
 
V soutěži CEI1* zvítězila Lucie Škábová s Taburem. Stejnou trasu o délce 80 kilometrů absolvovali junioři v rámci svého mistrovského klání. Mistryní v této věkové kategorii se stala Kateřina Suchá v sedle Lucia Ferra.
 
Kompletní výsledky najdete v příslušném záznamu (viz odkaz níže). Více fotografií nabídneme později v samostatně publikované fotogalerii. Těšit se můžete také na video reportáž!



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE