reklama 11A

Ingrid Klimke v sedle uprostřed africké divočiny

Kde všude zastihnete na koni jezdeckou ikonu a dvojnásobnou olympijskou vítězku ve všestrannosti Ingrid Klimke? Kromě závodišť a tréninkových areálů byste ji mohli potkat, jak se v sedle prohání africkou divočinou mezi slony, lvy a nosorožci...
27.03.2015 18:18  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D
 
 
Letos to budepotřetí, co německá vítězka mnoha mistrovství vyrazí na několikadenní jízdu, při které na vlastní kůži otestuje kvality některého ze zájezdů cestovní kanceláře pferdesafarispecialisty na koňská safari po celém světě. Zatím pokaždé pferdesafari obstálo a splnilo i vysoké nároky na formu a výcvik koní, které Ingrid Klimke jako někdo, kdo je se sedlem v podstatě „srostlý“, přirozeně . Láska ke koním Ingrid zkrátka koluje v žilách stejně jako mnoha jejím příbuzným. Už její otec byl významnou postavou německého jezdectví.
 

Za vším hledej koně

Jak vlastně spolupráce mezi úspěšnou jezdkyní a zavedenou cestovní kanceláří začala? Asi málokoho překvapí, že na začátku všeho byl kůň. A ne ledajaký. Konkrétně hnědák Hale Bob, zvaný Bobby, na kterém Ingrid v roce 2012 zvítězila během Indoor Derby na německém mistrovství ve Stuttgartu. Jedním ze sponzorů závodu byla i německá CK pferdesafari, která do soutěže věnovala jako cenu pro vítěze jezdeckou dovolenou, na kterou se nezapomíná. Sedmidenní koňské safari v Africe. A i když Ingrid zrovna nemá času na rozdávání, neodolala. S manželem a přáteli vyrazila do Jižní Afriky na partnerskou farmu Wait a Little, která leží uprostřed soukromé rezervace, a jejímiž majiteli jsou Gerti a Philip Kusselerovi, spoluvlastníci pferdesafari.
 
 
„Byla jsem z toho tehdy trochu nesvá. Přeci jen, jezdit týden vedle Ingrid Klimke – té Ingrid Klimke – mě lehce znervózňovalo. Jenže chvíli poté, co vystoupila s manželem a přáteli z landroverů, které je přivezly z letiště, ze mě nervozita spadla. Už při podání ruky bylo jasné, že se vše ponese v přátelské atmosféře. Ingrid se ke všem chovala stejně mile jako ke svým známým,“ vzpomíná na první setkání Katharina Luz z pferdesafari, která tehdy skupinu doprovázela jako pomocná jezdkyně a fotografka.
 

I olympijská vítězka je jen člověk

Po krátkém občerstvení se skupina vyšvihla rovnou do sedel a hned při první jízdě africká divočina předvedla některá ze svých velkých lákadel. Nejen, že se zde snad vše zelená a kvete, ale do toho člověk projíždí pár metrů od pasoucích se žiraf, antilop a nosorožců. „Během společného drinku při západu slunce bylo možné zaslechnout typicky vzrušené rozhovory, které pokaždé vyvolá takto intenzivní setkání s divokými zvířaty. Inu – i olympijská vítězka je jen člověk,“ říká s úsměvem Katharina Luz. 
 
Ten večer ale na skupinu přeci jen nějaké vzrušení ještě čekalo. Náhle začali v korunách stromů křičet opice na poplach, což dělají jen, když je poblíž predátor. Netrvalo dlouhou a všichni jezdci na koních zamířili na místo, odkud se řev ozýval. A záhy spatřili i jeho důvod. Opice vyděsil gepard, který se líně povaloval pod stromy. Na rozdíl od řvoucích opic zůstali koně i respekt budící šelma zcela klidní. Jezdci se k němu přiblížili na pár metrů, až nakonec gepard po chvíli zmizel mezi stromy.  Víc než slušné zážitky na první den. A to jich měla před sebou Ingrid a její skupina ještě dalších šest.
 
Jezdci si v dalších dnech vyzkoušeli, jaké to je dlouze cválat širými africkými pláněmi, projeli říčním korytem podél koupajících se hrochů, narazili také na sloní rodinu a jako třešničku na dortu vystopovali lví smečku. Když k tomu přidáme ještě setkání s buvoly, odškrtla si Ingrid celou Big Five (Velkou pětku) africké divočiny – tedy slona, lva, geparda, nosorožce a buvola. Zážitky ze dne pak příjemně unavení jezdci rozebírali dlouho do noci u táborových ohňů a vynikající kuchyně, kterou jim hostitelé připravovali. Určitě i Ingrid a její přátelé, stejně jako každý jiný host, zažívali vzrušení ze zvuků noční divočiny, když zrovna nocovali v některém z mobilních safari táborů.
 

Trenérku v sobě nezapřela

Ingrid v sobě nezapřela ani skvělou trenérku a pomohla na farmě s výcvikem jednoho obtížně zvladatelného, mladého koně. Jinak ale oceňovala vynikající formu, ve které všichni koně, které měla k dispozici, byli. Možná právě v těch chvílích se jí rodila v hlavě myšlenka, že by s pferdesafari mohla spolupracovat i do budoucna. Že si zdejší kraj oblíbila, svědčí i fakt, že jednu ze svých klisen pojmenovala Makalali – podle jména zdejší přírodní oblasti.
 
A tak spolupráce mezi pferdesafari a Ingrid začala. Hned následující rok vyrazila se svými kamarádkami na koňské safari u řeky Limpopo v Botswaně. I tady si Ingrid a její společnice zjevně užily kontrasty mezi luxusem komfortního ubytování v moderní lodgi a dobrodružným přespáváním pod stanem v mobilních táborech. Divokých zvířat, která jim mezi obřími baobaby zkřížila cestu, bylo nepočítaně. Zdejší oblasti se právem říká země gigantů – dominují jí totiž velká sloní stáda. Perfektně připravení koně ale jezdce jistě vedli i v bezprostřední blízkosti těchto velikánů. I loňský týden tak skončil ke vší spokojenosti s příslibem, že Ingrid pojede s pferdesafari i letos. 
 
Na možný průběh dovolené v Limpopo se podívejte zde.
 

Záruka kvality

Ingrid Klimke prověřuje během cest nejen kvalitu koní, ale také úroveň jednotlivých jízd a celkově i služby, které jsou klientům během zájezdů k dispozici. „Jsme velmi rádi, že spolupráce s Ingrid slibně pokračuje. Sami na koních jezdíme a víme, co od kvalitní dovolené požadovat. Nicméně fakt, že se službami je spokojená i Ingrid je pro nás a naše zákazníky důkaz, že zájezdy v nabídce pferdesafari jsou skutečně nejlepší safari jízda v dané zemi,“ říká Tomáš Vášáry, který pferdesafari zastupuje v regionu střední a východní Evropy.
 
Pro více aktualit a nádherné fotky nejen ze safari v Africe sledujte Facebook pferdesafari.
 
Chcete-li se obrátit přímo na někoho z českého týmu pferdesafari, pište na: info@pferdesafari.czmailto:info@pferdesafari.cz nebo volejte na: + 420 702 120 670
 
/PR článek/



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE