reklama 11C

Ingmar de Vos jediným kandidátem na prezidenta FEI

ikonka

Současný prezident Mezinárodní jezdecké federace FEI je jediným kandidátem na tuto pozici pro volby, které se budou konat v listopadu letošního roku. Do komisí se hlásí naopak rekordní počet kandidátů z řad sportovců...
14.05.2018 14:30  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Termín pro potvrzení kandidatury na prezidenta FEI byl do půlnoci 1. května. Jediným kandidátem je po uplynutí této lhůty současný prezident Ingmar de Vos. 
 
Je to poprvé od roku 2002, kdy při volbách na nejvyšší pozici v jezdeckém sportu je jediný adept. Znamená to tedy, že Ingmar de Vos nebude muset být v listopadu 2018 při zasedání v Bahrajnu řádně volen prezidentem, protože má tuto roli jistou i na další volební období. Celkově dle stanov může být ve funkci třikrát čtyři roky. Zvolen byl v roce 2014 v Baku.
 
„Jsem poctěn, že mám příležitost být znovu zvolen prezidentem FEI. Čekal jsem, že se přihlásí protikandidáti, nicméně to, že jsem jediným kandidátem, beru jako důkaz dobře odvedené práce za poslední čtyři roky. Toho bych nikdy nemohl dosáhnout bez skvělých kolegů ve vedení FEI, generálního sekretáře Sabriny Ibaněz, národních federací a všech lidí v naší komunitě“, uvedl De Vos. 
 
Naopak rekordní počet sportovců se hlásí do komisí FEI, celkem bylo přijato 52 přihlášek z 26 zemí a 5 kontinentů. 
 

Jejich seznam najdete TADY

 
Zdroj: web FEI
 
Foto: FEI / Richard Juilliart



Štítky: FEIprezident
reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE