reklama 11C

Hřebec nejvyšší kvality Lordanos připouští v ČR

V článku níže vám přinášíme informaci o možnosti připouštění vynikajícím hřebcem Lordanos pro české chovatele. Mezi potomky tohoto špičkového hřebce je na padesát plemeníků. Více informací k podmínkám najdete v textu Jakuba Ludvíka.
04.04.2016 09:55  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12A

 

Není zrovna na denním pořádku, že českým chovatelům je takto přístupný a cenově zvýhodněný hřebec této kvality, navíc poprvé s licencí pro ČT. Plemenného hřebce Lordanos zná každý zapálený chovatel a není za potřebí jej příliš představovat, přesto neuškodí pár slov o tomto výjimečném koni.  Začal svou kariéru sérií zhruba 40 vítězstvími ve stylových soutěžích pro mladé koně ve stáji Sosath. Později působil jako rodinný kůň a vítězit v těžkých parkúrech zvládal nejen s Gerdem Sosathem, ale také s jeho synem Hendrikem a dcerou Janne
 
Pro velký zájem chovatelů se později věnoval především připouštění, nyní i přes svůj vysoký věk je stále nejen v Německu velmi žádaným hřebcem.  Lordanos je známý především jako producent výborných skokových koní až do nejtěžší úrovně 160 cm po celém světě. V roce 2013 byl vyhlášen na základě potomstva nejlepším plemeníkem USA. Pouze na území Německa je evidováno přes 100 potomků, kteří startují v těžkých parkúrech a vydělali do dnes přes 1,8 milionů €. 
 
Mezi potomky najdeme také přes 50 plemeníků. Na jeho potomcích můžeme vídat ty nejlepší světové jezdce, jako například Meredith Michael- Berbaum (Lou), Carsten Oto Nagel (Lex Lugar – vítěz Hamburského skokového derby), Rodrigo Pessoa (Let´s Fly – vítěz GP CSI****), Nayel Nassar (Lordanvyhrál přes 1 milion dolarů), amatér Andreas Brünz (Lumosbundesšampion, GP – vítěz), u nás známá klisna Lordana ze stáje Mustang předváděná Markem Klusem v těžkých parkurech a mnoho dalších
 
Lordanos není jediný výborný hřebec rodiny Sosath, ale hřebčín nabízí přes 20 skokových i drezurních hřebců. Licenci pro ČT mají také:
 
Cador (nejlepší oldenburský hřebec roku 2015, výkonnost 160 cm)
Casiro (pochází ze stejné rodiny jako mistra světa Cumano a mají také ze 75% shodný původ), 
Casino Grande (velmi perspektivní mladý hřebec, 2. rezervní vítez oldenburského körungu)
 
Výhody poskytnuté českým chovatelům v sezóně 2016:
- Sleva 25% na každého hřebce
- Rozdělení ceny na základní poplatek 300 € + doplatek za březost
- Možnost bezplatného poradenství výběru hřebce (Gerd Sosath)
- Lordanos, Cador, Casiro jsou zařazení do Akceleračního Programu (možnost využití dotace od SCHČT)
 
Zástupce pro ČR Jakub Ludvík tel.: +420603712627, jak.ludvik@seznam.cz
 
Text: Jakub Ludvík



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE