reklama 11D

Hořovice hostily finále rámcových túr ČSP 2017

Český skokový pohár sebou nese také tři rámcové túry: Amateur Tour, Czech Junior Cup a U25. Jejich letošní finále proběhlo v rámci vrcholu ČSP v Hořovicích na Berounsku. Jízdy nejlepších dvojic si můžete připomenout v souhrnné reportáži EquiTV.
05.10.2017 12:39  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

VIDEO REPORTÁŽ NAJDETE V TOMTO ODKAZU

Hořovice na Berounsku se staly během předposledního zářijového víkendu dějištěm finálového mítinku Českého skokového poháru. Ten s sebou přinesl také celoroční vyvrcholení všech rámcových seriálových soutěží, které se odehrály v neděli 24. září. V soutěži pro amatéry okusilo rozhodující parkur s překážkami do 115 centimetrů 25 dvojic, z nichž desítka postupovala do finále. V něm se poměrně hodně chybovalo. Jednoho shození se dopustila Jana Koštálová s koněm Artym, které nakonec dosažený čas přisoudil třetí místo. Chybě se nevyhnula ani stříbrná jezdkyně Karolína Javorská v sedle klisny Diroschky, druhé místo obsadila díky tomu, že zvolila svižnější tempo. Celkovou vítězkou se stala Hana Dastychová s Fatimou, jež před nedělním finále vedla žebříček bodování celé Amateur Tour. Jezdkyně nezaváhala ani v rozhodující části soutěže a s čistým kontem si dojela pro první místo.

Také Czech Junior Cup zažil svůj vrchol, a to v podobě hned dvou finálových soutěží. Děti ve věku 12 až 15 let změřily síly na parkuru vysokém 120 centimetrů a také v tomto případě desítka nejlepších postupovala do další části soutěže. Bezchybně jí dokončila Tereza Svobodová s Marylandem. V součtu se základním kolem si dovezla 4 trestné body a díky velmi dobrému dosaženému času dojela třetí. Jeden trestný bod měla na kontě po první jízdě Natálie Kovářová v sedle Quinary. Napodruhé už dojela zcela bez penalizace a výsledek jí stačil na druhé místo. Jedinou dvojicí, která oba parkury dokončila čistě, byla Valentýna Kuková a Shadow. Stala se tak vítězkou letošního Czech Junior Cupu v dětské kategorii.

Juniory ve věku od 16 do 18 let čekala rovněž soutěž s finále pro deset nejlepších dvojic. Její překážky měly výšku do 130 centimetrů. Pro třetí místo si s celkovým součtem 4 trestných bodů z obou částí finále dojela Johana Žižáková v sedle koně Cest La Vie. Jednu chybu udělala také Kateřina Tomanová na Rain Manovi, díky lepšímu času to však stačilo na stříbrný stupínek. Dvě nuly, a tedy i celkové vítězství, si v letošní starší juniorské túře připsala Lucie Kumarová, která sedlala hnědáka jménem Contactus.

Sto čtyřiceti centimetrů dosahovaly překážky celoroční finálové soutěže pro jezdce do 25 let takzvané U25. Rovněž v této soutěži se desítka nejlepších dvojic podívala na kolbiště ještě podruhé. Alexandr Baraldi s valachem Sopranist K absolvoval základní kolo pouze s penalizací 1 trestného bodu za překročení času, v druhé části dovezl 6 trestných bodů, což s přihlédnutím k dosaženému času stačilo na třetí místo. Dva bezchybné parkury zajela dvojice Michaela Refková a Grace Federica, která si tak dojela pro druhé místo v celoročním finále soutěže. Jako jedna z favoritek nastupovala do soutěže Barbora Tomanová. Té se dařilo již o den dříve v posledním kvalifikačním kole, které vyhrála. A formu potvrdila i v neděli! Ani v jedné z jízd s klisnou Scarface nezaváhala, navíc v druhé části byla velmi rychlá. Stala se tak vítězkou celoročního vyvrcholení této túry U25.

Nezkrácené video záznamy všech zmiňovaných soutěží najdete na našich stránkách www.equitv.cz.




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE