reklama 11C

Hořovice hostí předposlední kolo skokového poháru

Ve středočeských Hořovicích se koná od 9. do 13. září předposlední kolo Českého skokového poháru. Na farmu rodiny Opatrných míří nejen čeští, ale i moravští jezdci, neboť boj o body a účast ve finále je lákavá a rozdíly na předních místech minimální…
08.09.2015 15:34  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Vítězem Velké ceny Hořovic 2014 se stal Josef Kincl s Cascarem. Foto: Lukáš Klingora

Nedělní Velká cena Hořovic bude mít velmi početné startovní pole plné samých úspěšných jezdců. Chybět bude pouze lídr žebříčku Marek Klus, jenž finálový start díky svému dosavadnímu bodovému přídělu jistý. Do Hořovic se však chystají další vysoce umístění, kteří si pokusí minimálně udržet své postavení před posledním kolem v Olomouci. Druhá příčka aktuálně patří Rudolfu Doležalovi, který ztrácí na první místo 11 bodů. Tento jezdec však zároveň slušný náskok na jezdce pod sebou, neboť o třetí příčku se dělí jezdci s desetibodovým odstupem na jeho skóre. Jak Barbora Tomanová, tak i Vladimír Tretera však nebudou ve Velké ceně Hořovic chybět. Jaroslavu Jindrovi schází momentálně na elitní čtyřku pouhý bod a reálnou šanci probojovat se do finále i na průběžné šesté pozici Josef Pařenica. Tomu k postupu mezi nejlepší čtveřici chybí devět bodů.
 
Z elitní desítky do Hořovic zavítají také osmý Josef Kincl a devátý Jiří Papoušek. Stejně jako v Plzni, i nyní Rudolf Doležal jako jediný startující možnost převzít vedení Českého skokového poháru. Musel by však v nedělní Velké ceně dokončit nejhůře na druhém místě. V tom případě by o dlouhodobé vedení připravil zmiňovaného Marka Kluse, jehož finálová účast však ani v takovém případě ohrožena nebude. Na úspěšné vlně z Plzně přijedou do Hořovic Václav Nágr i Milan Severa, chybět také nebude úspěšná jezdkyně na mezinárodních závodech CSI ve slovenském Pezinku Nikola Bieliková, dále zduchovický vítěz Ladislav Arient či Veronika Jelínková, která podala nejlepší výkon při Velké ceně Opavy
 
Velký zájem ze strany jezdců je ovšem také o další dvě seriálové soutěže Amateur Tour a Czech Junior Cup. Kvalifikace do nedělních finále budou probíhat pro amatéry již od středečního zahajovacího dne, junioři se poprvé utkají v uzavřené soutěži během čtvrtka. Závodní program dále doplní dvoukolová soutěž družstev, která se uskuteční v pátek a v sobotu. Na start by se mělo postavit celkem deset celků, přičemž sedmička kapitánů, kteří vytvoří svůj tým, vzejde z aktuálního bodování žebříčku Českého skokového poháru. 
 
Během pětidenních závodů se uskuteční celkem 21 soutěží, přičemž během úvodního středečního dne jsou na programu i tři soutěže pro děti na pony. Závody budou postupně gradovat až po nedělní Velkou cenu na parkuru stupně obtížnosti T* (145 cm).  Jezdci se mohou těšit na zajímavé kurzy parkurů, neboť pozvání opět přijal stavitel Klaus Holle. Technickým delegátem pak bude Petr Mašek. 
 
 
Pořadatelé všechny účastníky i diváky upozorňují na objížďku, která je těsně po sjezdu z dálnice D5 a musí se použít objízdná trasa přes Tlustice. Podrobné informace nejen o příjezdové cestě, ale o celých závodech, naleznete na stránkách www.ceskyskokovypohar.cz. 

Zdroj: Tisková zpráva ČSP




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE