reklama 11A

Holandský tým doufá v hattrick na ME spřežení

Nejlepší evropští jezdci spřežení se sejdou na mistrovství Evropy ve švédském Göteburgu. Pokud chcete zažít skvělý sport, nemůžete si přát lepší scénář. Nejatraktivnější část soutěže čtyřspřeží maraton se navíc pojede ve středu města ve Slottskogen…
17.08.2017 12:43  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Dá se očekávat velký souboj v rámci této třídenní zkoušky. Silný nizozemský tým ve složení úřadujícího šampiona Ijsbranda Chardona, Theo Timmermana a Koos de Ronde se pokusí získat další týmové zlato. Konkurenci jim budou dělat Belgičani, Francouzi, Němci, domácí Švédi i Švýcaři. Cesta k titulu tak nebude zdaleka jednoduchá. Dries Degrieck (22 let), Edouard Simonet (27) a Glenn Geerts (28 let) tvoří novou nastupující generaci.

Simonet je navíc žákem výborného australského jezdce Boyda Exella, který je čtyřnásobným světovým šampionem a sedminásobným vítězem Světového poháru. Svoji dobrou formu předvedl Simonet letos například v Cáchách v Německu, kde se umístil blízko elitní špičce.

Mistrovství Evropy se ve spřežení jezdí od roku 1971, když se premiérově uskutečnilo v Budapešti. Dále se konalo celkem šestkrát do roku 1981. Po jeho obnovení v nedávné době se stal dominantou především Holanďanů. Před dvěma lety se v Cáchách umístilo na druhé pozici Německo před třetím Maďarskem. Oproti jiným disciplínám se ve spřežení účastní soutěže týmů pouze tři jezdci, přičemž družstvu se započítávají dva nejlepší výsledky.

Tento rok se brány mistrovství otevřou v pátek 25. srpna. Na startu se sejde devět národů a 21 závodníků.

Zdroj: Tisková zpráva FEI




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE