reklama 11B

V Karlových Varech budou mít hlavní slovo dvouletí

ikonka

Předposlední dostihové odpoledne letošní sezóny na karlovarském závodišti proběhne ve znamení plnokrevného dorostu. Hlavním bodem programu na Hipodromu Holoubek s.r.o. bude v neděli 19. srpna jedničková Cena Masise...
16.08.2018 08:55  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Počátky tohoto důležitého srovnávacího testu dvouletých plnokrevníků spadají do 80. let minulého století. Na trať dlouhou 1.200m se vydá devět aktérů. 
 
Strassburg (A.Florian) má ze všech startujících nejen největší zkušenosti, ale také vynikající výsledky. Ze čtyř absolvovaných startů doběhla dvakrát třetí, jednou pátá a poslední trojkový dostih vyhrála.
 
Trenérka Helena Vocásková přiváží hned tři svěřence. Zatímco Kristiana (ž.R.Koplík) čeká první životní start, Tularka (ž.J.Verner) vyhrála hned při svém prvním životním startu. Ještě lépe vypadají šance pro vítězku Simsonovy ceny Falcon Baby (ž.T.Lukášek). 
 
O pozornost si říká Near To Be Rich (ž.P.Foret), která si životní premiéru odbyla pátým místem ve Francii, ale červencový dostih třetí kategorie na karlovarské dráze ovládla více než suverénním způsobem, kdy soupeřům utekla o propastných deset délek. 
 
K vážným adeptům na přední umístění patří také Lauterdale (žk.D.Liška), který vyhrál ve svém prvním životním startu a ve dvojkové Simsonově ceně  doběhl druhý.
 
Motivator Lady (M.Musialová) vyhrála při svém prvním životním startu a následně čtvrtá v Simsonově ceně.
 
Do doje o dotované místo by měli zasáhnout Moon Shot (ž.J.Rája), která po nevydařeném debutu ve Francii vyhrála trojkový dostih ve Slušovicích a Temigin (ž.M.Laube), jenž ze dvou dosavadních startů ve třetí a druhé kategorii pokaždé vytěžil třetí místo.
 
Program:
 
14.30   Cena spol. HOLOUBEK PROTECT (III.kat.,1.400m) 
15.00   Cena spol. KARLOVARSKÁ KORUNNÍ (IV.kat.,1.600m)
15.30   Cena prezidenta JCČR Dr. Jiřího Charváta – dostih EBF (III.kat.,1.600m, 2letí) 
16.00   Cena prezidenta Agrární komory ČR Ing. Zdeňka Jandejska Csc (III.kat., 2.000m)
16.30   39. Cena MASISE - Pohár Grandhotelu PUPP za podpory Charvát Group s.r.o. (I.kat.,1.200m, 2letí) 
17.00   1. Cena spol. LOKOTRANS (II.kat.,2.400m) 
17.30   Cena dostihové stáje JASNA (steeplechase IV.kat.,3.700m) 
 
Text a ilustrační foto: Marcela Kozová



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE