reklama 11B

Henrik von Eckermann vítězem žebříčku SP

ikonka

Švédský jezdec Henrik von Eckermann se stal vítězem posledního kvalifikačního kola Světového poháru ve skocích pro jezdec západoevropské ligy. Díky zisku plného počtu 20 bodů předběhl v žebříčku do té doby vedoucího Kevina Stauta…
26.02.2018 09:00  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Henrik von Eckermann si během sezony 2017/2018 ve Světovém poháru připsal několik kvalitních umístění. Celkem třikrát si na své konto přidal 17 bodů. Na vítězství však čekal až na poslední kvalifikační kolo. Na domácí půdě v Göteborgu nenašel v neděli 25. února, stejně jako loni, přemožitele. Získal tak 20 bodů a s celkovým součtem 84 bodů postupuje do finále z první příčky.

Do té doby vedoucí Francouz Kevin Staut si dlouhou dobu držel solidní náskok na své soupeře. V posledním kole však nezískal jediný bod a 79 bodů mu nakonec stačilo na konečné druhé místo. Na třetí příčku se dotáhl Marcus Ehning z Německa, který si z Göteborgu odvezl 10 bodů.

Celkem se kvalifikovalo 18 jezdců, k nim však ještě i Edwina Tops-Alexander startující za Austrálii a Carlos Lopez, který reprezentuje Kolumbii. Celkově se tak  jedná o 20 jmen.

Z dalších jezdců jsou kvalifikováni Denis Lynch, Christian Ahlmann, Michael Whitaker, Roger Yves Bost, Pieter Devos, Daniel Deusser, Harrie Smolders, Alberto Zorzi, Steve Guerdat, Eduardo Alvarez Aznar, Robert Whitaker, Douglas Lindelöw, Mark McAuley, Olivier Philippaerts a Simon Delestre.

Posledním postupovým ziskem bylo 35 bodů. Kolem této pozice však byly rozdíly minimální, neboť na 21. – 24. příčce získali jezdci pouze o jeden bod méně než poslední postupující Simon Delestre.

Kompletní žebříček naleznete ZDE.




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE