reklama 11A

Hasiči v Brně cvičili použití záchranné sítě

Koncem ledna proběhlo v brněnském školním a výcvikovém zařízení hasičů školení, během kterého se hasiči cvičili v použití záchranných sítí pro koně a velká zvířata. Jak proběhl nácvik s touto užitečnou pomůckou, se můžete podívat v reportáži EquiTV.
03.02.2017 13:17  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D

VIDEOREPORTÁŽ SLEDUJTE TADY

Již na konci roku 2016 se naše redakce rozhodla prostřednictvím veřejné sbírky sdružení EDUvet.cz podpořit projekt Záchranné sítě pro koně. Ještě do nedávna totiž hasičské záchranné sbory nedisponovaly sítěmi určenými pro manipulaci s koňmi a jinými velkými zvířaty. Museli si tak při jejich zachraňování z krizových situací vypomáhat popruhy, či hasičskými hadicemi.

To se naštěstí postupně začalo měnit díky veřejné sbírce organizované sdružením EDUvet.cz v čele s MVDr. Lýdií Čačkovou, kterou jsme při předávání sítě zakoupené za finanční příspěvek naší redakce požádali o krátký rozhovor.

K tomu, aby záchranná síť byla dobrým pomocníkem, bylo potřeba s ještě pardubické hasiče naučit pracovat. Koncem ledna tak v brněnském školním a výcvikovém zařízení hasičů absolvovali školení, při kterém byli obecně seznámeni s tím, jak při záchranných pracích s koňmi pracovat.

Seminář vedl se svými kolegy z Koňské záchranky Pavel Čechovský, jehož jsme poprosili o podrobnější informace, jak takové školení hasičů probíhá.

Doufejme tedy, že nová záchranná síť na koně bude pardubickým hasičům dobře sloužit, i když ze všeho nejraději budeme, když její využití bude minimální. Pokud byste i vy chtěli projekt záchranných sítí pro koně podpořit, máte možnost! Podrobnosti najdete na našich stránkách www.jezdeckymagazin.cz.




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE