reklama 11C

Hamburg Diamonds celkovým vítězem GCL 2017

ikonka

V Dauhá se během soboty 11. listopadu rozdávaly poslední body do letošního týmového seriálu Global Champions League 2017. Přestože v Dauhá se v posledním kole radoval z vítězství tým Valkenswaard United, celkovým vítězem se stal Hamburg Diamonds…
11.11.2017 16:26  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Členi Valkenswaard United předvedli v Dauhá skvělý výkon, když si Alberto Zorzi a Bertram Allen nepřipsali na své konto v dvoukolové soutěži jediný trestný bod. Pouze oni dokázali udržet bezchybné konto a zaslouženě zvítězili. Nicméně ani 30 bodů jim nestačilo k celkovému vítězství v seriálu. S 308 body se nakonec museli spokojit s druhou příčkou.

Neustálým rivalem tohoto týmu bylo družstvo Hamburg Diamonds.  Jezdci Harrie Smolders a Eric Lamaze si sice v Dauhá připsali až pátý nejlepší výsledek, 17 bodů jim však těsně stačilo na celkové vítězství v šampionátu. Dohromady totiž nasbírali 312 bodů, tedy o čtyři body více než Valkenswaard United.

„Dali jsme sice nějaké naděje United, ale nakonec jsme dopadli ještě dobře,“ prohodil Harrie Smolders v souvislosti s dílčí pátou příčkou v Dauhá. „Moc jsme si přáli vyhrát. Harry udělal pro tým hodně a mnohokrát dokončil bezchybně, dnes byla řada na mě, abych tým podržel,“ řekl jeho kolega Eric Lamaze. Další jezdci bojující za Hamburg Diamonds byli v této sezoně John Whitaker, Piergiorgio Bucci a Jos Verlooy.

Tým Valkenswaard United si po loňském vítězství nakonec připsal již zmíněné druhé místo. „Jeli jsme do Dauhá s tím, že tam musíme vyhrát, pokud chceme pomýšlet na celkové vítězství. To se nám sice podařilo, ale přesto to nebylo překvapivě dostačující. Máme za sebou však dobrou sezonu,“ popsal Bertram Allen.

Kompletní výsledky naleznete ZDE.

Zdroj: Tisková zpráva GCL

Foto: Stefano Grassi/GCL




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE