reklama 11D

Grand Prix v Poznani nejlépe zvládl Oplatek

ikonka

Nedělní Grand Prix v Poznani v rámci Cavaliady Tour, která se také počítala do Longines žebříčku a zahrnovala i bodovanou soutěž Světového poháru centrální evropské ligy, vyhrál dne 3. prosince Andrzej Oplatek. Přinášíme další podrobnosti k soutěži…
04.12.2017 12:00  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Letos teprve dvacetiletý jezdec Andrzej Oplatek v této soutěži sedlal koně Copperfield a nenašel přemožitele na parkuru 160 centimetrů vysokém. Připraven byl náročný parkur s dvanácti překážkami včetně tří kombinací, a to vše na poměrně malém kolbišti. Přesto se hned sedmnácti jezdcům podařilo dokončit soutěž bezchybně a postoupili do rozeskakování.  K radosti domácích se to týkalo také čtyř Poláků.

Vzhledem k tomuto počtu rozeskakujících se dvojic se mnoho jezdců rozhodlo riskovat, což však bylo často na úkor chyb. Zcela nejlepšího času dosáhl polský jezdec Jaroslaw Skrzyczynski, avšak nevyvaroval se shození a dvě chyby ho nakonec zařadily na jedenácté místo.

Výborně využil své výhody Andrzej Oplatek, který vstupoval do kolbiště při rozeskakování jako poslední a znal tak výsledky svých soupeřů. Podařilo se mu nakonec dojet nejen bezchybně, ale také dostatečně rychle na to, aby zvítězil. „Moc bych chtěl poděkovat Filipovi za přípravu mého koně Copperfielda pro takovéto soutěže. Je to zkušený a přesto velice citlivý kůň. Všechny kolbiště mají odlišné podmínky, jemu ale obecně vadí koně kolem něj. Nicméně když vejdeme do arény a jsme tu my dva, tak prostě jdeme na to,“ popsal šťastný vítěz.

Tato soutěž byla také započítávána do Světového poháru centrální evropské ligy. Díky třetímu místu z Poznaně a tedy zisku 17 bodů se do čela dostal estonský reprezentant Urmas Raag, který sedlal klisnu Ibelle Van De Grote Haart.

Kompletní výsledky naleznete ZDE.

Zdroj: Tisková zpráva Cavaliada Press Center

Foto: MTP Sp. z o.o.




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE