reklama 11A

Grand Prix Special v Tryonu opět pro Werth

ikonka

V páteční podvečer 14. září se v Tryonu při Světových jezdeckých hrách uskutečnila další drezurní zkouška. V úloze FEI Grand Prix Special opět nenašla přemožitele Isabell Werth. Německá zástupkyně tak získala již druhou medaili na tomto mítinku…
15.09.2018 12:48  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Německá jezdkyně Isabell Werth získala v Tryonu svoji již druhou medaili. S klisnou Bella Rose nastupovala na start ze třicítky startujících jako poslední. Předvedla plynulou a krásnou úlohu, která jí vynesla 86,246 %. V protokolu nechybělo několik desetibodových známek. Na zbytek startujících tak měla slušný několikaprocentní náskok.

„Celkem tři jezdci měli více jak 80 %, takže jsem věděla, že musím předvést to nejlepší, co mohu,“ prozradila Isabell Werth. „Když Bella začala klusat, cítila jsem, že chce jít. Její překrok nikdy nebyl lepší,“ doplnila vítězka.

Laura Graves dala vše do své jízdy a prezentovala svého šestnáctiletého Verdadese velice dobře, a to i přes vítr, který narušoval její jízdu. „Cítím se skvěle, dva dny za sebou jsme dobře zastupovali naši zemi, popsala reprezentantka Spojených států amerických. Za svoji jízdu brala stříbro.

Podobně výbornou jízdu zaznamenala i Charlotte Dujardin, která si zajistila bronzovou medaili. Se svojí klisnou Mount St John Freestyle získala 81,489 %. Teprve devítiletá klisna ukázala předpisovou pasáž, kterou koně často zvládají až ve vyšším věku.

Další německý jezdec Sönke Rothenberger přišel o medaili o pouhých 0,21 % po chybě v jedničkové řadě přeskoků. „Jsem zklamaný, můj kůň měl na to, aby získal medaili. Ale samozřejmě kdyby šel bez chyb.“

 

Startovní a výsledkové listiny naleznete ZDE.

 

Zdroj: Tisková zpráva WEG Tryon 2018

Foto: Tomáš Holcbecher





reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE