reklama 11A

Grand Prix Hermès 2017 pro Edwinu Tops-Alexander

Závěrečný den Saut Hermès at the Grand Palais v Paříži nabídl v neděli 19. března poslední tři skokové soutěže, dvě na úrovni CSI5* a soutěž pro mladé jezdce. Tou hlavní byla Grand Prix Hermès s výškou překážek 160 centimetrů...
19.03.2017 21:48  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Vítěz páteční soutěže (Prix Hermès Sellier), stříbrný medailista z posledního světového šampionátu, Patrice Delaveau a Carinjo*HDC udělal radost domácímu publiku svým vítězstvím v úvodní dvoufázové soutěži Prix de la Ville de Paris do 150 centimetrů. Klisna Sea Coast Ferly a belgický jezdec Gudrun Patteer získali druhé místo s časem 31,96 sekundy, tj. přesně 8 setin sekundy před třetím Rolfem-Göran Bengtsoon ze Švédska na koni Clarimo Ask.
 
Nejlepší mladí jezdci předchozích tří dni změřili své síly v parkuru s výškou skoků 145 centimetrů. Soutěžili v párech podle národností ve dvoukolové soutěži. Bezchybný výsledek základního kola a pouze jedna chyba v druhém kole znamenala vítězství pro belgický tým Nathan Budd (Balder van de Katelijnkoute) a Emilie Conter (Espyrante). Čas byl v tomto klání nakonec rozhodující, protože i druzí reprezentanti Švédska a reprezentanti Británie, kteří se umístili jako třetí, zaznamenali pouze jednu chybu v obou kolech. Členkou britského páru byla talentovaná Jessie Drea, která zářila v předchozích soutěžních dnech.
 
Závěrečná soutěž tohoto ročníku Grand Prix Hermés CSI5* měla na startovní listině jména světového formátu. Pouze první tři jezdci absolvovali čistě celý kurz parkuru, jehož autorem byl německý stavitel Franck Rothenberger. Rozdíl čtyř setin sekundy rozhodl o vítězství pro australskou jezdkyni Edwina Tops-Alexander v sedle klisny California. Druhé místo obsadila domácí Penelope Leprevost s koněm Vagabond de la Pomme. Poslední čistou jízdu předvedl v základním kole Bertram Allen s klisnou Molly Malone V reprezentující Irsko. Ten absolvoval rozeskakování nejrychleji ze všech, ale bohužel se nevyhnul jedné chybě. 
 
Německý jezdec Ludger Beerbaum a Christian Ahlmann, kteří vyhráli tuto soutěž v roce 2011 a 2013, dokončili na čtvrtém a pátém místě s jednou chybou v základní části soutěže. Čtvrtý Beerbaum sedlal Chiaru 222, pátý Ahlmann startoval s hřebcem Caribisem Z. 
 

Kompletní výsledky najdete POD TÍMTO ODKAZEM

 
Další podrobnosti hledejte na adrese www.sauthermes.com



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE